Studentmedisin

Publisert

Etter siste innlegg fra Studentparlamentet tror vi i Kulturutvalget at vår uenighet mer handler om form enn innhold. Derfor anser vi den debatten som fullendt og håper at vi i alle fall nå vet hvor den andre står.

Kulturutvalget har et ønske nå om å begynne å gjenoppta en politisk debatt på Det Norske Studentersamfunds (DNS) medlemsmøter. Noe som vil være en endring da vår nåværende aktivitet ikke har som mål at debattene skal ende i vedtak, resolusjoner eller lignende. Det er her den store utfordringen ligger og fallgruvene er mange. En politisering lik den vi så på 70-tallet er den minste, da ideologikampen i dag må sies å være en ganske dvask affære.

- Utfordringen er å lokke folk til debatter som angår dem selv direkte.

De mer umiddelbare utfordringene er å lokke folk til debatter som angår dem selv direkte, og å gjøre dette på en måte som ikke medfører et endeløst og fragmentert ordskifte, men som samtidig ikke ender i ren populisme. En ting er åpenbart. Å la et politisk vedtak ligge i medlemsmassens hender er av natur populistisk, men nettopp fordi studenters politiske virksomhet ved Universitetet i Oslo (UiO) i dag ofte er veldig lite populistisk, tror vi at dette kan bli en velkommen arena.

Studentparlamentets såkalte brannfakler viser at vi ikke tenker ulikt når det gjelder innhold, men at det som nevnt er i formen på politisk engasjement at skillet ligger. Kulturutvalgets medlemsmøte vedtok for en drøy uke siden at det neste resolusjonsforslag til DNS sitt medlemsmøte skal omhandle problemet med den svake stillingen bachelorgraden har fått. Nærmere bestemt, er det på tide å få tilbake en fireårig laveregrads utdanning på UiO?

Internt i Kulturutvalget var det en lang debatt om dette tema, så vi tror at problemet på mange områder står åpent. Det innebefatter også en mengde andre problemstillinger som forholdet mellom bachelor og master, økonomiske hindringer og politisk uvilje også kan dukke opp. Mer om dette når den tid nærmer seg.

Det gjenstår bare da å ønske Studenparlamentet og UiOs øvrige studenter velkommen til neste medlemsmøte, og da spesielt alle de som innehar medlemskap i DNS. Fordi for første gang på lenge vil Det Norske Studentersamfund uttale seg!

Powered by Labrador CMS