Frivillighet og samarbeid

Publisert

Når vi nå går inn i 2009 er det med et glimrende utgangspunkt. Det Norske Studentersamfund (DNS) har på veldig kort tid blitt veldig mye større både når det kommer til arrangementsfrekvens og antall besøkende. Denne suksessen er det mange som deler, og jeg er som medlem og aktiv stolt av å ha gitt mitt bidrag i BokCaféen de siste årene.

Perioder med stor vekst kan lede til visse voksesmerter for en organisasjon, og for en organisasjon tuftet på frivillighet blir disse gjerne ekstra tydelige. Antallet frivillige har ikke vokst i takt med veksten beskrevet over, og en av konsekvensene er at barene i første og andre etasje på Chateau Neuf ikke lenger bemannes frivillig. På DNS ser vi på dette som en utfordring, og som formand er dette en utfordring jeg ønsker å ta. Vi tok det første skrittet i BokCaféen i 2008 da vi besluttet at alle lørdager skulle bemannes frivillig. Målet på sikt er fullstendig frivillig drift. Det er dessverre ikke realistisk at dette vil skje i 2009, men i løpet av året skal vi stå sammen og ta det neste skrittet.

2009 er et spesielt år for DNS. Vår høyeste beskytter, Hans Majestet Grisen, fyller 150 år og i den anledning skal han feires med grisefest. Tradisjonene står sterkt ved DNS, og grisefesten skal bli en sjelden opplevelse for alle som gjester den. Men like mye skal den være en belønning til dem som bidrar, og i løpet av de neste 10 månedene skal vi gjøre oss fortjent til en slik belønning.

Allerede i årets første driftsuke kom den første utfordringen, da DNS ble bedt om å bidra til arrangementet «Kulturløft for Gaza». I starten av uken var arrangementet knapt påtenkt fra initiativtakernes side. Ved ukeslutt bemannet frivillige ved DNS baren og garderoben i tillegg til at de sto for store deler av produksjonen. Dette gjør meg ikke minst stolt på vegne av dem som stilte opp, men først og fremst optimistisk med tanke på å oppnå de målene vi setter oss i 2009.

Det er dette jeg forbinder med frivillighet. Mennesker som stiller opp for hverandre. Mennesker som kanskje ikke kjenner hverandre den første kvelden de gjør en jobb sammen, men som dagen etter diskuterer over en kopp kaffe hvordan de kan gjøre ting enda bedre.

2008 ga oss mer enn 5000 medlemmer. I 2009 skal vi jobbe for enda flere frivillige. Dersom du har en interesse for debatt, film, konsert, teater eller radio finnes det en forening for deg hos oss. Ønsker du å bidra til et ideelt formål eller et politisk formål finnes det en forening for deg hos oss. Ønsker du å dyrke interessen din samtidig som du skaffer deg gode venner og et bredt sosialt nettverk – kom til oss, og bli en del av jubileumsåret 2009 ved Det Norske Studentersamfund.

Powered by Labrador CMS