Universitas 26.9. 2007.

Helhussponsorer er nødvendig

Publisert Sist oppdatert

Debatten om Det Norske Studentersamfund og våre samarbeidspartnere fortsetter. Nå har vi forlatt det debatten egentlig handler om; Kulturutvalgets evne til å sette egne dagsordener. Magnus Nystrand velger i stedet å angripe oss for mangel på åpenhet og utilstrekkelig informasjon.

Hvis Nystrand føler at vi holder tilbake informasjon, eller at han ikke har fått den informasjonen han trenger om våre samarbeidspartnere, beklager jeg dette. Likevel, jeg kan ikke la Nystrand slippe unna med å gi inntrykk av at vi bevisst holder tilbake informasjon. DNS' samarbeidspartnere ble diskutert på Generalforsamlingen i mai, i mellomtiden var det sommerferie og deretter sto hele huset på hodet på grunn av semesterstart og STUDiO. Vi begynte imidlertid diskusjonen om samarbeidspartnerne på første medlemsmøte etter studentfestivalen. Det var i mine øyne en god debatt, der vi fikk diskutert mange aspekter ved samarbeidspartnerne og økonomien til DNS. Jeg mistenker Nystrand for å egentlig være misfornøyd fordi han ikke får de svarene han helst vil ha.

Det er ingen som kan komme og påstå at DNS var «fattig og fri» i 2004.

Det siste får jeg bekreftet når Nystrand i sitt innlegg skriver: «Som alle skjønner er det umulig å debattere de kommersielle bindingene hvis den ene parten har bestemt seg for at det bare er ved å ha dagens sponsorordning det overhodet er mulig å drive DNS». Ja, jeg mener det er umulig å drive DNS uten samarbeidspartnere i dag. Jeg er økonomiansvarlig i DNS, og vi trenger blant annet penger til å betale lønn til våre ansatte og til å dekke kostnadene knyttet til driften av Chateau Neuf. Det er ikke mulig for Nystrand å overbevise meg om at det er lurt å drive DNS til konkurs. Vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til 2004 for å bekrefte dette, da var DNS nærmest konkurs og uten samarbeidspartnere. Det er ingen som kan komme og påstå at DNS var «fattig og fri» i 2004.

Det er flott at Nystrand gir Hovedstyret skryt for å ta debattene mer alvorlig nå den siste tiden. Jeg kan love Nystrand at det skal vi fortsette å gjøre. Representantskapet til DNS skal utvikle Studentersamfundets profil, slik at vi lettere kan velge nye samarbeidspartnere når den tid kommer. I tillegg tar vi opp tråden igjen på neste medlemsmøte i DNS, og selvfølgelig på Generalforsamlingen i november. Da kan alle interesserte komme og diskutere dette med oss. Det ser vi frem til!

Powered by Labrador CMS