Kritikkverdig saksbehandling

Publisert

I forrige ukes Universitas ble Amnesty Blinderns leder Thomas Vestgården bedt om å kommentere saken om Tappetårnets internfest som etter Universitas mening var ute av kontroll.

I lys av den påfølgende debatten på blant annet Universitas nettsider vil vi presisere at Amnesty Blindern er en forening med et helt annet formål, og helt andre arbeidsmetoder enn de fleste andre foreningene på DNS. At vi har en lavere arrangementsfrekvens på huset enn andre foreninger er totalt irrelevant for vår rett til å uttale oss i saker vi anser som kritikkverdige.

Vår kritikk er først og fremst er rettet mot saksgangen i Representantskapet. Vi ønsker overhode ikke å henge ut enkeltpersoner eller foreninger på huset. Tappetårnet er en flott forening og er livsviktige for driften av DNS. Vi har ingen interesse av å kritisere Tappetårnet for å ha søkt om penger fra bonusmidlene. Denne saken har hatt en vinkling som ikke fremstiller ting i riktig rekkefølge. Dette burde først og fremst handle om hvordan Representantskapet skal fungere som et demokratisk organ. Når det er sagt er vi fremdeles uenige i hvordan pengene faktisk ble bevilget i akkurat dette tilfellet.

Det må være mulig å stille noen rimelige minstekrav til hverandre.

Caya F. Platou skriver i sitt innlegg i Universitas 27. oktober om viktigheten av at gode kamerater tar vare på hverandre. Dette har hun selvfølgelig rett i. Likevel må det være mulig å stille noen rimelige minstekrav til hverandre. DNS er en organisasjon med mye godt for seg, men hvor det også er rom for forbedringer. Vi håper denne debatten kan være med på å skape positiv endring på Chateau Neuf.

Alle foreningene står fritt til å søke om penger. Nettopp derfor mener vi det er representantskapets oppgave å gjøre prioriteringer i forhold til hvor disse pengene vil gagne huset mest. Det er ikke kritikkverdig å søke om midler.

Det som derimot er kritikkverdig er søknader hvor budsjetter er fysisk fjernet, manglende retningslinjer for tildeling av bonusmidlene og mangel på formaliserte prosedyrer for møteledelse og ved avstemming. Dette fører til at møtene blir preget av manglende informasjon, forvirring og en svært tilfeldig vedtaksprosess. Det er med på å gi representantskapsmøtene et amatørmessig og tilfeldig preg.

Vi ønsker og tror at disse møtene kan bli et viktig diskusjonsforum og en viktig vedtaksarena for foreningene på DNS. Dette krever en gjennomgang av retningslinjer og møteprosedyrer.

Powered by Labrador CMS