Universitas hjelpeløs?

Publisert

Kulturutvalget ved Johan Stenshorne irettesetter (21. februar) Universitas

etter ikke å ha klart å dekke en stor hendelse hos Det Norske Studentersamfund (12. februar). Han spør om grunnen. Én grunn kan være at «Universitas ikke likte det Galtung hadde å si». Uten å være sikker på hvilken grunn som stemmer med virkeligheten stod Stenshorne igjen med ulike teser på Universitas «latskap». Disse grunnene ble avfeid av Universitas i forrige nummer.

Siden nevnte hendelse var et engangstilfelle der Universitas sin forklaring virker unnskyldende, er det umulig å trekke noen slutning blant Stenshornes teser. Jeg skal derfor tilføre mer empiri. I tiden 2001-2004 holdt PROION (Peace Research, Optimistic Initiatives, Oslo-Norway) en serie stormøter med blant andre Johan Galtung, Arne Næss og Arne Treholt. På det meste strømmet det 1500 mennesker til uten en eneste annonsering annet enn plakatoppslag på Blindern som ble revet like fort ned som de kom opp. En annen gang hadde NRK Redaksjons21 ikke bare et innslag fra møtet, men fortsatte debatten i eget studio.

Det besynderlige ved dette er at vi aldri maktet å få Universitas til å skrive om møtene, verken på forhånd eller på etterhånd. Enkelte ganger satt vi oss i forbindelse med Universitas mange uker i forveien. Tiden gikk. Intet ble trykt.

Kulturutvalgets irettesetting av Universitas er således kjærkommen.

Kulturutvalgets irettesetting av Universitas er således kjærkommen. Samtidig

velger vi å tro at Universitas tar lærdom av det som framstår som svak journalistikk, og passer på å være på plass med journalister neste gang politisk ukorrekte men like fullt norske internasjonale størrelser gjester UiO og Studentersamfundet. Dette for egen skyld.

Powered by Labrador CMS