VSO er velkommen hos oss

Publisert

I Universitas (21.02.07) er det et oppslag angående en konflikt mellom Det Norske Studentersamfund (DNS) og VSO (Vietnamesisk Studentorganisasjon). I oppslaget i Universitas blir vi beskyldt for å holde VSO ute fra lokalene på Chateau Neuf, grunnet rasistiske motiver. Dette er alvorlige anklager som Hovedstyret i Det Norske Studentersamfund tar fullstendig avstand fra. Universitas velger her en særdeles uheldig vinkling på saken, hvor man blant annet overser Hovedstyrets Formand Fredrik Kvåle Dørum sine uttalelser. På denne måten bidrar ikke Universitas til å få frem hele sannheten i saken.

Bakgrunnen for VSO sitt utspill mot DNS er en konflikt som har gått mellom VSO og DNS siden et arrangement i 2003. Dette arrangementet resulterte i en alvorlig slåsskamp utenfor selve festlokalet. Etter dette arrangement ble det gjort et vedtak av daværende Hovedstyret i DNS, om at VSO ikke skulle få avholde større arrangementer på huset, før de hadde vist at de var i stand til å håndtere den typen arrangement. Dette handler ene og alene om å utelukke en forening som ikke forholdt seg til Chateau Neufs retningslinjer. DNS er forpliktet i henhold til Universitetes regler og Norges lover om å ivareta sikkerheten for våre gjester og de som er på jobb ved våre arrangement. De samme reglene gjelder for alle studentforeninger som har arrangementer på huset.

Hovedstyret våren 07 har ingen kjennskap til denne saken, annet fra den informasjon som vi finner i vedtak fra tidligere styrer og gjennom gjentatte møter med styret i VSO. Driften av huset er avhengig av at vi tar lærdom av det som har skjedd før, og ta det med oss det inn i fremtidens arrangementer. DNS drives av studenter, og det er hovedstyret i DNS sin plikt å se til at våre frivillige har det bra og er trygge på jobb. Vi skjønner at VSO opplever det som urettferdig å bli nektet å ha sitt arrangement på huset på grunn av noe som skjedde i 2003. Det beklager vi.

Universitas prøver i sin dekning av saken, å helle bensin på et bål som ikke finnes.

DNS har gjennom prosessen hele tiden ønsket VSO velkommen til å avholde arrangement på huset, hvis vi er trygge på at foreningen forholder seg til DNS sine lover og regler. DNS vil også gå inn i dialog med VSO for å få til dette, men Universitas har ikke bidratt til at dette er enkelt for noen av partene. Universitas prøver i sin dekning av saken, å helle bensin på et bål som ikke finnes. Journalisten er ikke interessert i å hente inn nok informasjon om saken, til å gi det riktige bildet. Dette ligner på søppeljournalistikk, som bare VG kan gjøre bedre. DNS håper i framtiden at Universitas ikke bevisst holder oppklarende uttalelser utenfor sine redaksjonelle oppslag.

Powered by Labrador CMS