Hvorfor være aktiv i foreningsmiljøet?

Publisert

Hvorfor være aktiv i foreningsmiljøet?

Listen er lang – godt over 500 studentforeninger finnes i Oslo og Akershus. Men hvorfor er det viktig å engasjere seg? Svarene er mange:

Spør du Karrieresenteret ved UiO vil de kanskje si at ditt engasjement ovenfor arbeidsgivere vil vise at du har flere sider som person, og at foreningslivet kan gi deg en viktig realkompetanse som studiene ikke gir deg. For eksempel erfaringen som leder eller økonomiansvarlig for en studentforening.

Lærestedene vil muligens vektlegge det at ditt engasjement er med på å bedre studiemiljøet, og at dette vil være med på å gjøre lærestedet mer attraktivt for andre. Universitetet i Oslo hadde i forbindelse med sin 200 års feiringen i fjor 200 grunner for å studere ved UiO – 50 av disse grunnene var direkte relatert til det sosiale rundt studiene.

Psykologen på Studenthelsetjenesten vil nok vektlegge den psykososiale gevinsten det gir å bli kjent med andre i en forening, det å engasjere seg sammen med andre i en sosial sammenheng. En nylig undersøkelse gjennomført av blant annet SiOs helsetjeneste med flere viser at studenter som tidlig blir får et sosialt nettverk på lærestedet har en bedre sjanse til å lykkes med studiene og til å gjennomføre på normert tid.

Et sosialt nettverk kan være godt å ha dersom man opplever noe litt tungt under studiene. I en ny by, når familien er langt unna, så kan studievenner bli en god «familie» å ha.

Alle svarene er gode, og riktige.

Du gjør deg mer attraktiv for fremtidige arbeidsgivere.

Du gjør lærestedet mer attraktivt.

Du har en bedre sjanse med å lykkes med studiene.

Den viktigste årsaken er likevel at det er utrolig gøy. Du får masse gode venner som du deler interesser og erfaringer med, og du får oppleve ting sammen med dem som du vil huske for resten av livet.

Det er gøy å engasjere seg i foreningsmiljøet!

Powered by Labrador CMS