Universitas 7. mars 2007
Universitas 7. mars 2007

Universitas hater ikke studentkjellerne

Publisert Sist oppdatert

Barkhall og Jakobsen har imidlertid ikke gjort nok research når de hevder at Universitas kun fokuserer på tabloide saker som blir sitert i riksmedia.

På vegne av studentkjellerne og Det Norske Studentersamfund (DNS), skriver Ove H. Jakobsen og Johanne Barkhall fra Filologisk Forening et leserinnlegg hvor de hevder Universitas er dårlige på å skrive om studentforeninger. Dette er et evig tilbakevendende tema som dukker opp fra tid til annen, og som dessverre preges av at studentforeningene som klager over mangelfull dekning ikke har evnen til å se utenfor sin egen forening, og heller ikke evnen til å plukke opp når noe hyggelig faktisk står på trykk. Barkhall og Jakobsen har ikke gjort nok research når de hevder at Universitas kun fokuserer på tabloide saker som blir sitert i riksmedia, og aldri på «det enorme engasjementet som ligger i foreningene».

I første utgave 2007 kunne Universitas publisere en to siders kultursak, hvor DNS sitt nye hovedstyre gledelig kunne melde at de ville samle huset. I samme utgave fikk DNS-foreningen Weekend Society forklare hvorfor Hed Kandi var et bra studentarrangement i en av våre faste spalter. I tillegg hadde Universitas en sak om studentenes fredspris og en sak hvor OSI Langrenn var på tur i Nordmarka. I andre utgave kunne Universitas på nyhetsplass meddele at studentkjellerne stifter legitim lønnsforening, et tema som ble gratulert på lederplass i avisen.

I tredje utgave hadde Universitas nok en sak fra DNS, denne gangen var det Teater Neuf som snakket om teatersportarrangementene sine. I tillegg hadde avisa en stor sak fra UKA-revyen. I utgave fire dekket vi Biørnegildet i en av våre faste spalter. Vi skrev også en presentasjonssak av Konsertforeningen Betong i magasinets faste månedlige studentforeningsspalte, og hadde en bildesak med et medlem av OSI Ski og Snowboard.

Jeg nevner videre i fleng: I utgave fem deltok Universitas i flyktningerollespillet til Røde Kors Ungdom, og publiserte et Biørnegilde-relatert bilde på øyeblikksplass. I utgave seks dekket vi nasjonal prosedyrekonkurranse for jusstudenter. I utgave syv skrev vi om engasjerte BI-studenter som var på ekskursjon i Bjørvika, i nummer åtte skrev vi om studentforeningen Gi Gass i magasinets faste studentforeningsspalte, og om musikkhøgskolens nyetablerte festival Open Form. I denne utgaven har vi skrevet om Radio Novas 25-årsjubileum. I denne lange lista over saker har jeg ikke gått inn på øvrige hyggelige saker som ikke direkte angår konkrete studentforeninger.

Basert på dette kan jeg ikke forstå hvordan Jakobsen og Barkhall kan hevde at Universitas ikke skriver hyggelige saker om studentforeningene. Jeg kan heller ikke forstå hvilken logikk de benytter når de trekker en parallell mellom å gamble med deadlines, og at vi ikke kan få plass til saker som tilfredsstiller 40 000 studenter på likt i våre 24 gjennomsnittlige avissider i uka. At vi må sende inn avisen til trykkeriet til gitte frister for å få den utgitt, ligger i den trykte avis' natur. Det bør også gå greit å forstå at det er en utfordring å få til en miks av saker som tilfredsstiller en omfattende studentmasse bestående av svært forskjellige interessefelt.

Jeg vil oppfordre Jakobsen og Barkhall å sjekke fakta litt bedre neste gang de skal kritisere Universitas for dårlig dekning av studentengasjement.

Powered by Labrador CMS