Ikke bruk 450 millioner på et luftslott, VT!

På Chateau Neuf kunne vi gjort helt sinnssykt mye for studentene for bare en brøkdel av de summene Velferdstinget anslår de vil trenge til det nye studenthuset.

Publisert Sist oppdatert

Bør ikke et hus som har som visjon å være et studenthus for alle Oslos studenter ha litt høyere målsetninger enn en bar, et biljardbord og shuffleboard?

De valgte representantene for Oslos studenter jobber nå med et forslag om å bygge et nytt studenthus i Oslo. Velferdstinget skal ha heder og ære for et godt initiativ. Problemet er bare at det er veldig vanskelig å forstå hva de egentlig vil med dette nye huset.

Les mer: Velferds­tinget drømmer om nytt studenthus

Bak en polert fasade av promoteringsvideoer og noen fancy arkitekttegninger skjuler det seg spørsmål knyttet til det foreslåtte studenthuset i St. Olavs gate, som ennå ikke er besvart. Hva er det egentlig studentene vil ha? Grunnlaget for prosjektet er i hovedsak en hjemmesnekret google forms-undersøkelse som har blitt sendt ut til ymse studentforeningsledere. Dét er ikke nødvendigvis dekkende for hva den generelle studentmassen i Oslo trenger, eller vil ha.

I løpet av det siste året har det ligget flere forslag på bordet. Blant annet både foreningshus, studenthus og innovasjonshub. Hittil har det også vært foreslått å fylle huset med lesesalsplasser, kontorer, møterom, café, pub, foreningslokaler, senter for internasjonalisering og åpne kontorlandskap. Men når man planlegger å bruke 450 millioner kroner på et studenthus, burde man kanskje prøvd å finne ut hva studentene trenger først.

VT-leder om den nye jobben – Det var liksom det jeg skulle gjøre i år

Nå står Velferdstinget i fare for å låse seg til et bygg uten å ha noen klar idé om hva man ønsker å fylle det med. Bør ikke et hus som har som visjon å være et studenthus for alle Oslos studenter, og som potensielt kan komme til å koste flere hundre millioner, ha litt høyere målsetninger enn en bar, et biljardbord og shuffleboard?

På Chateau Neuf kunne vi gjort helt sinnsykt mye for studentene for bare en brøkdel av de summene Velferdstinget anslår de vil trenge. Vi forstår samtidig at det er mange som har mistet troen på dette bygget. Kunne vi heller forsøkt å samle Det Norske Studentersamfund, SiO, kommunen og alle utdanningsinstitusjonene om et felles prosjekt og et bygg der det faktisk er plass til å samle studentmiljøet – et prosjekt som er bedre enn både Chateau Neuf og St. Olavs gate 32 tilsammen?

Universitas-Ingrid: – DNS er tydeligvis et sted der det meste kan skje

Vi håper representantene i Velferdstinget denne helgen kan ta et skritt tilbake, og stiller de kritiske spørsmålene om hva som virkelig er best for studentene i Oslo.

Powered by Labrador CMS