Gå for studentboligene!

– Jeg har sympati for de som mister banen sin, men jeg har langt større sympati med de tusenvis av studentene som går uten bolig eller som bor i kummerlig forhold.

Publisert Sist oppdatert

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ønsker å bygge 500 studentboliger på kunstgressbanen ved Domus Athletica. I sosiale medier og Universitas sine kommentarfelt hagler beskyldningene. SiO er «hjerteløse» og «autoritære» og tenker kun på egen profitt. Det skumle er at politiske partier og Universitas har slengt seg med på bølgen!

Les Martin Jacob Kristoffersens svar: Skandale å rasere fotballbanen

Dette er en typisk case: en særinteresse med relativt få, men sterkt engasjerte medlemmer skaper storm for å ivareta egne interesser. Politikerne orker ikke hodepinen, spesielt ikke når det er valg. Hvis særinteressene lager nok støy får de gjennomslag. Universitas har villig og ukritisk vært talerør for disse.

Det er skummelt hvis Oslo kommune går med på kravet om at SiO må bygge ny kunstgressbane

Jeg har sympati for de som mister banen sin, men jeg har langt større sympati med de tusenvis av studentene som går uten bolig eller som bor i kummerlig forhold. Flere boliger bidrar mer enn én idrettsbane til å sikre lik rett til utdanning og tilfredsstillende studentvelferd.

Det er skummelt hvis Oslo kommune går med på kravet om at SiO må bygge ny kunstgressbane. Et slikt krav er ensbetydende med at det blir for dyrt å bygge studentboliger. Universitas og politikere som Camilla Wilhelmsen fra Frp og Harald Nissen fra MDG går imot den menige students interesser ved å slenge seg på monsterbølgen mot SiO. Gå heller for å bygge studentboligene!

Powered by Labrador CMS