Skandale å rasere fotballbanen

Student Martin Jacob Kristoffersen lar seg provosere av SiOs planer om å bygge studenthybler på fotballbanen ved Domus Atlethica.

Publisert Sist oppdatert

Dette er konflikten mellom SiO og OSI: Idrett taper pengekampen

Det er provoserende å lese Tone Standal Vesterhus, styreleder i SiO, sin innbitte kamp for å rasere fotballbanen ved Domus for å bygge studentboliger. Tankeløsheten i disse planene er enda mer påfallende, når til og med Frp, som ikke er kjent for å være spesielt opptatt av å bevare grøntarealer, steiler av forslaget. All kudos til Frp, for øvrig, i denne saken.

Les Mads Danielsens svar: Gå for studentboligene!

Når man i tillegg leser om SiOs slakt i støtten til studentidretten for øvrig, får man klump i halsen. Det er rett og slett en skandale. Det er også uforståelig at boligene må bygges akkurat der, inneklemt mellom Domus Athletica, Ring 3 og Sogn Hagekoloni som stenger igjen for senere utvidelse, når det er store ubrukte områder på sørvestsiden av Domus.

Til og med Frp, som ikke er kjent for å være spesielt opptatt av å bevare grøntarealet, steiler av forslaget

Argumentet om at det er billigst sånn, holder ikke mål. Det er alltid billigere å bygge på flate, ferdig preparerte grøntarealer, enn noe som helst annet sted. Skal alle vike for boliger? Dessuten vil vi aldri dekke behovet for studentboliger fullt ut i en rask voksende by som Oslo.

En stor mengde studenter, tidligere studenter, ansatte og studentenes venner og kjærester har i årevis regelmessig samlet seg for trening og sosialt samvær på banen, som gjør den til en vital del av SiOs treningstilbud og studentenes velferd. Boliger er ikke SiOs eneste oppgave. Vesterhus burde ta en nøye titt på § 3 i studentsamskipnadsloven, gjerne med nye briller, deretter på saken.

Powered by Labrador CMS