Byrådet lytter til studentene

Publisert

Oslo kommune har fått kritikk for ikke å lytte til byens studenter og ikke markedsføre seg som studentby og utdanningssentrum. Kritikken kan vitne om at ikke alle er kjent med de ordningene som er etablert i Oslo kommune for å ivareta studentenes trivsel og styrke Oslo som kunnskapssentrum. Oslo-studentenes velferd er viktig for byrådet.

- Byrådet møter studentene jevnlig og utveksler ideer og synspunkt.

Derfor møter byrådet studentene jevnlig og utveksler ideer og synspunkter i Forum for studentsaker, som arrangeres 1-2 ganger hvert halvår. Forumet gir studentene direkte tilgang til byens øverste ledelse. I møtene diskuteres blant annet Studenthovedstaden, som er et samarbeidsprosjekt med mål om å fremme nåværende og fremtidige studenters trivsel i Oslo. Alliansen Kunnskap Oslo er en tredje satsning byrådet gjør for å befeste og markedsføre Oslo som landets kunnskapsby og tilrettelegge for studentenes trivsel. Innenfor rammen av alliansen fokuseres det i stor grad på studentenes vilkår i Oslo og på byens vertskapsrolle for norske og utenlandske kunnskapsarbeidere og studenter.

En fjerde satsning er Osloforskning, der kommunen bidrar med 400 000 kr i stipendmidler til høyeregradsstudenter som skriver oppgave med relevans for Oslo. Dette bidrar til å opprettholde et godt samarbeid mellom Universitet i Oslo (UiO) og kommunen sentralt. Slik jeg ser det er Osloforskning viktig ikke minst for å skape engasjement ved UiO, for å i større grad profilere seg som Oslos universitet, slik det er vanlig ved universitetene i landets øvrige byer. Vi vil i den anledning samarbeide tett om jubileene i årene fremover.

Det gleder meg at en undersøkelse blant ved UiO viser at flere enn 3 av 4 nye studenter opplever studiemiljøet som godt. En av årsakene til at studentene trives godt i Oslo er sannsynligvis byens godt etablerte og varierte kultur- og fritidstilbud. Jeg tror at dette stadig voksende tilbudet også er en av årsakene til at Oslo er den byen med desidert størst oppgang i antallet studiesøkere det siste året. En annen og kanskje viktigere årsak til at mange velger Oslo som studieby, er kvaliteten på studietilbudet. Her rager vi høyt i forhold til resten av landet. Jeg er innstilt på en god og tett dialog med Oslo-studentene fremover for å utvikle samarbeidet.

Powered by Labrador CMS