Hva er Oslos plan?

Publisert

Mitt inntrykk etter å ha lest Torger Ødegaards innlegg i Universitas forrige uke er at kultur- og utdanningsbyråden ikke helt vet hvem han svarer. Om det er tilfellet, er det bekymringsfullt. Av de fire ordningene, som vi for øvrig kjenner til, er det ikke en som eksplisitt retter seg mot studentkulturen. Det er heller ingenting ved de fire ordningene som nevnes som vitner om en helhetlig politikk når det gjelder å fremheve Oslo som studentby.

Artikkelen i Universitas 30. september handlet først og fremst om manglende kontakt og støtte til studentkulturen i Oslo fra kommunens side. Og langt viktigere enn muligheten for økonomisk støtte er det at kommunen jobber for en aktiv tilstedeværelse i studentkulturen.

Det er vel og bra at man gjennom forum for studentsaker møter studentpolitikerne flere ganger årlig. Det er også positivt at man diskuterer studenthovedstaden, og at man har både økonomiske ordninger og møteplasser som skal fremme Oslo som kunnskapssenter. Det svarer likevel ikke på de utfordringene man i utgangspunktet kom med. Hvilken rolle spiller studentkulturen i Oslo som studentby, og hvordan inngår denne i Oslo kommunes helhetlige satsing for å fremme Oslo som studentby nummer én?

Oslo som studentby bør være et felles prosjekt, og både kommunen, utdanningsinstitusjonene, studentpolitikken og studentkulturen bør sette seg ned sammen og starte et arbeid med å forme en offensiv politikk på området. Som en representant for studentkulturen er det min rolle å understreke hvor viktig det er at vi er med. Hva hadde Trondheim vært uten Samfundet? Det Norske Studentersamfund (DNS) arrangerer i dag mer enn man gjør i Trondheim. Fra å ha 2 000 medlemmer for noen få år siden mot Trondheims 8 000 styrer man i år mot 7 000 medlemmer hos DNS. Tilbudet eksisterer allerede i Oslo, men man har verken kommune eller lokalmedia i ryggen på samme måte som man har det i Trondheim.

- Jeg savner et helhetlig perspektiv fra kommunens side.

Jeg savner et helhetlig perspektiv fra kommunens side. Hvilken rolle mener Oslo kommune studentkulturen skal ha i promoteringen av Oslo som by og studentby? Og hvilke tiltak kan man forvente fra Oslo kommune i tiden som kommer? Her er det essensielt at studentene både fra politikken og fra studentkulturen blir tatt med i arbeidet. Dette er min utfordring til Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS