Feil fra Velferdstinget

Publisert

I Universitas 24. oktober svarer Stine Winger Minde og Sten J. McNeil Ånnerud på Radio Novas kritikk av Velferdstingets (VT) prioriteringer i budsjettsøknad for 2008.

Påstanden om at Velferdstinget har basert avgjørelsen om å kutte i Radio Novas budsjett på egne medievaner er ikke tatt ut av lufta. På Velferdstingsmøtet 8. oktober var et av hovedargumentene for kutt at Radio Nova har for lite gjennomslagskraft hos studentene. Når den eneste lytterundersøkelsen som er foretatt viser gode tall for studentradioen, skjønner vi ikke hva annet de baserer en slik antagelse på. Vi registrerer jo uttalelser om at Arbeidsutvalgets medlemmer selv ikke prioriterer å følge med på radioens nyhetsdekning. Men det er kanskje ikke regnet for å være en del av det man er betalt for å følge med på?

Dette er en prioritering vi synes er underlig i 2007.

Det er heller ikke vi som hevder at Velferdstinget prioriterer trykte medier. Fram til dagen for budsjettmøtet var dette nytt for oss. Men Stine Winger Minde uttalte først i NRK Kulturnytt, og senere fra talerstolen, at Velferdstinget ønsket å prioritere trykte medier fordi disse har større gjennomslagskraft enn radio. Dette er en prioritering vi synes er underlig i 2007. Vi ser ikke hvordan en slik prioritering kan forenes med ønsket om mediemangfold selv om flere trykte medier tas med.

Før og under behandlingen av Radio Novas 24/7-satsing, på Velferdstingsmøtet i september, var det ikke på noen måte signalisert at VT ikke støttet ideen. Signalene gikk på at det ble for dyrt, og at VT dermed ikke hadde mulighet til å finansiere det. Det er helt akseptabelt. Men hvorfor manglende storsatsing skal føre til dramatisk kutt i eksisterende drift, har vi ennå ikke fått et tilfredsstillende svar på.

Noe av VTs kritikk skal vi likevel ta med oss. Radio Nova har en jobb å gjøre – vi skal bli synligere og lettere tilgjengelige for studentene, både på lærestedene og på nett. Å ta dette løftet med 10 prosent kutt i inntektene krever en stor innsats, og her håper vi å kunne samarbeide med Velferdstinget i jobben for en mer aktiv, mangfoldig og interessant studentoffentlighet.

Powered by Labrador CMS