Grunnkurs i avisdrift

Publisert

I forrige ukes leserbrevseksjon avslører Inside-administrator Svein-Egil Jørgensen og Inside-redaktør Thomas Høie en, spesielt for BI-studenter, overraskende mangel på innsikt i hvordan norske medier i dag drives. I Redaktørplakaten, som gir retningslinjer for ansvarsdeling mellom et medies eiere/styre og mediets redaktør, heter det: «En redaktør forutsettes å dele sitt blads grunnsyn og formålsbestemmelser. Men innenfor denne rammen skal han/hun ha en fri og uavhengig ledelse av redaksjonen og full frihet til å forme bladets meninger, selv om disse i enkelte spørsmål ikke deles av utgiveren eller styret.» Jeg kan altså berolige Inside-lederne med at deres bekymring for Universitas’ redaksjonelle frihet er noe overdrevet, selv om tre av våre sju styremedlemmer representerer Velferdstinget.

Kritikken av vår styreleder Kjartan Almenning svekkes av at de ikke tok seg bryet med å finne ut han faktisk avsto fra å stemme i Velferdstingets behandling av Universitas' budsjettsøknad, fordi han følte at han var inhabil. Men det er uansett viktig å understreke at Almenning, som er valgt av Velferdstinget for å forvalte studentpolitikernes interesse i Universitas (vi får jo støtte fra semesteravgiften) etter Redaktørplakatens regler, har en helt annen og mer avklart rolle i forhold til både studentmediene og Velferdstinget, enn Svein-Egil Jørgensen og Thomas Høie hadde da de samtidig var journalister i Inside og innvalgt som BI-studentenes representanter i Velferdstinget.

Men én ting har Jørgensen og Høie rett i: Universitas er ikke gode nok på BI-dekning ennå. Eventuelle journalistspirer på BI som leser dette, er herved oppfordret til å søke jobb hos oss ved høstsemesterstart.

Powered by Labrador CMS