Radio Nova fortjener bedre

Publisert

«Studentane står overfor ein del viktige utfordringar, spesielt på bustad og helse. Da blir da feil å nytte så mange pengar på Radio Nova, som berre 1,2 prosent av studentane til dagleg høyrer på» uttaler Idar Brekke fra Sosialdemokratene til Universitas 8.10. etter at Sosialdemokratene og Moderat Gruppe gikk inn for forslag om å bevilge 200 000 mindre til Radio Nova enn hva vi søkte om.

Vår søknad til Velferdstinget (VT) bar preg av at vi ønsket å øke våre lyttertall, et signal VT lenge har formidlet. Vi oppfyller alle krav, både formelle og uformelle, som VT stiller.

Vi aksepterer at vi ikke har automatisk krav på støtte over semesteravgiften. Vi opplever det som urettferdig at VT ikke gir oss et økonomisk spillerom med en begrunnelse som vi mener ikke henger sammen. VT bevilgninger til mediene kommer fra semesteravgiften på 410 kroner, og dette er penger som ikke går i boligpotten.

Vi kan nå konkurrere om radioens svar på Oscarstatuen, Prix Radio, i konkurranse med tungvektere som NRK og P4. Men vi trenger forutsigbare økonomiske rammer som gir mulighet til å lage kvalitetsradio. Radio Nova har vært et viktig studentmedium, fra sin formelle oppstart i 1982 og uformelt siden 50-tallet. Nå sendes det 57 timer i uka med kvalitetsradio lagd av over 80 frivillige, som over 20 prosent av studentene benytter seg av årlig.

Hvis VT ønsker at Studentsamskipnaden i Oslo skal prioritere beinhardt innenfor studentvelferd, er ikke Radio Nova stedet å begynne.

Vi er en ambisiøs studentradio som mener studenter fortjener en egen radiokanal som jobber målrettet for å gi studenter et produkt spesielt tilpasset dem. Derfor er vi skuffet over at VT nå har gjort det litt vanskeligere.

Powered by Labrador CMS