RADIO FOR STUDENTER: Studentrelatert stoff er ikke bare studentpolitikk, skriver Radio Novas redaktør.

Tenkes det likt, tenkes det ikke mye

Publisert Sist oppdatert

I forrige ukes Universitas kritiserer Robin Røkke Johansen Radio Nova for å produsere for lite stoff som spisser studentenes ører.

Johansen ønsker som semesteravgiftbetalende student at noen tar ansvar. Med utsagn som «klikken på Chateau Neuf lager alternativ radio for sin egen del» og «Radio Novas programmer har ingen direkte studentlink» forsøker han å argumentere for at Radio Nova ikke produserer nok studentstoff. Vi har et ydmykt forhold til at en del av semesteravgiften er direkte knyttet til vårt virke. Derfor fokuserer vi på å lage god studentradio.

Det er mulig vi har ulik oppfatning av hva som utgjør god «politisk uavhengig dekning av nyheter og informasjon fra nasjonal og internasjonal utdannings og studentpolitikk, egne læresteder, Studentsamskipnaden i Oslo og studentkulturelle aktiviteter.» Studentrelatert stoff er ikke bare studentpolitikk, selv om det utgjør en svært viktig del. Tar man en titt på de foreningene som er tilknyttet lærestedene ved Studentsamskipnaden i Oslo er mangfoldet enormt. Foreningene gir en god pekepinn på hva studenter interesserer seg for, og Radio Nova dekker de samme områdene. Det er med andre ord ingen motsetning mellom hva «unge folk i Oslo» og «studenter» er opptatt av. Spørsmålet mitt til Johansen blir derfor hvordan han kan hevde at en studiehverdag stopper ved universitetsdøren. Og når det kommer til festivalradio, er det enkeltpersoner i Radio Nova som bruker sommeren sin på dette, uavhengig av kanalens budsjett.

Radio Nova bruker mer enn 45 minutter ukentlig på studentstoff. I tillegg til Studentnyhetene belyser timesprogrammet Nyhetsfredag ukas viktigste studentnyheter med debatter kun fra forsknings- og utdanningssektoren. Det daglige programmet Skumma Kultur dekker masteroppgaver, studentteater og andre kulturarrangementer i studentregi. Listen er lang. At programmets tittel ikke har ordet student i seg, betyr ikke at det ikke dekker studentrelaterte saker.

I akademia ønsker vi mangfold og meningspluralisme. Det Johansen oppfatter som sitt objektive syn på studiehverdagen, må med andre ord hele tiden utfordres.

Universitas fantastiske resultat på medieundersøkelsen Johansen viser til kan på ingen måte sammenlignes med våre lyttertall. Vi konkurrerer med nasjonale og lokale radiostasjoner på FM-båndet. Universitas er den eneste gratisavisen som gis ut på universitetet ukentlig, uten konkurrenter.

Nominasjonene Johansen refererer til beviser at vi lager studentradio av høyeste kvalitet. Radio Nova har likevel et stort potensial til å nå flere studenter. Derfor er markedsføring vår viktigste målsetting fremover.

Powered by Labrador CMS