Ikke vær vanskelig, Hennum

Publisert

Se til Sverige. Der er det vanlig å ha lokale studentombud ved universitetene. En ombudsordning må utredes før tiltak kan settes i verk, og er da ikke naboens eksempel et godt utgangspunkt? Tilsvarende kan norske fylkeskommuners regulering av lokale elevombud tjene som modell for en ordning på universitets- og høgskolenivå.

Studenter er ikke dekket av arbeidsmiljøloven, og har heller ingen egen fagforening. Derfor står studentene svært svakt i en tvist mot en utdanningsinstitusjon, enten det gjelder varslingssaker eller klagesaker. I dag er det mange prosesskrav og regler fordelt utover forskjellige instanser som det er vanskelig for den enkelte student å sette seg inn i. Studentparlamentet ved UiO mottar flere henvendelser fra studenter enn de kan håndtere, og har verken kunnskapen eller kontinuiteten som behøves for å gi studenter den hjelpen de trenger. Venstrealliansen ønsker at Studentombudet kan betjene et rettighetssenter på UiO, og videre fungere som tvisteløser mellom studenter og universitetsenhetene. Studentombudet kan i tillegg drive informasjonsarbeid og bistå studenter i å finne frem til relevante rettigheter når det gjelder tilrettelegging, undervisning, eksamensordning og arbeidsmiljø.

Rektor Ottersen sa i rektorvalgkampen at han ønsket å få på plass et studentombud. Venstrealliansen foreslår at rektoratet bretter opp armene og setter i gang!

Powered by Labrador CMS