Hva med å holde kjeft, Spare-Stine!

Stine Marie Tangenes, tidligere student, kom med sparetips til studenter i Universitas forrige uke. Jeg synes ikke hun går langt nok.

Publisert Sist oppdatert

Først og fremst, selg alt. Du trenger ikke å eie noe annet enn et liggeunderlag og en sovepose. Med litt fantasi kan alle delene av rommet ditt være en sofa, og gulvet på soverommet ditt en kjempestor pult!

Flytt ut av Oslo. Du trenger ikke betale 5000 kroner i husleie når du kan leie i Drøbak til 3000 kroner i måneden. Å bo sentralt er luksus du rett og slett ikke har råd til.

Bakgrunn: – Studenter kan spare mer!

Mat er dyrt det også. Som student kan du stolt si at du lever under fattigdomsgrensa, og da får du faktisk gratis mat hos en rekke ideelle organisasjoner i Oslo. Problem løst!

Slutt å klippe deg, og la være å gå til tannlegen. Hullene kan du fylle når du får deg en bra lønnet jobb med filosofi-masteren din i bagasjen. Og husk at hvis du blir sjuk nok er det gratis å bli lagt inn på Ullevål, da sparer du det fastlegen koster.

Det er en sånn treningspark på St. Hanshaugen, der kan du trene. SiO Athletica er bortkastede penger. Alternativt kan du jo få deg en deltidsjobb på gården hvor du leier rom, arbeid i fjøset er god trening.

Sparetips: Spar penger i kantina og Mett på budsjett(3)

Mobiltelefon, ja. Du får en decent mobiltelefon til 249 kroner på Clas Ohlson (men du kan sikkert få den billigere brukt), som varer i minst tre år. Da slipper du også dyre mobilabonnement med mobildata inkludert, slik som folkepakka til OneCall. PC kan du bare drite i, det er jo datamaskiner på campus.

Fuck tante Edel. Hun merker ikke at du ikke kommer i begravelsen hennes, hun er jo død.

Du kan også gjøre en del på studiestedet ditt. Dropp SAIH-tierne. Du trenger ikke spyle ned 80 kroner i dass hvert år, du trenger faktisk disse pengene selv. Stjel papir fra printerne på Blindern, og «lån» en penn hos SiO-kundesenteret i blant.

Mange studenter bruker veldig mye penger på å dra på ferie. Det er mye billigere å haike med en trailersjåfør til Litauen. Hvis du er litt frempå på byn får du sikkert både gratis alkohol, mat og overnatting mens du er der.

Fortsatt ikke spart nok penger? Pub til pub på budsjett

Fadderuken er dyr, alkoholavgiften er fortsatt høy på tross av at Sylvi sitter i regjering. Når jeg tenker meg om, slutt å studere. Du kan jobbe mye mer om du ikke må bruke dagene dine på lesesalen og på forelesninger.

Hvis du følger disse rådene sitter du nå igjen med en inntekt på rundt 18 342 kroner i måneden etter skatt (lønnstrinn 20, skattetabell 7100) og kun 3105 kroner i måneden i utgifter. Da kan du spare 15 237 kroner i måneden. Lykke til!

PS. Da kan du faktisk etter bare ti år kjøpe deg en leilighet på 18 kvadrat utenfor ring 3. God sparing.

Powered by Labrador CMS