Studentene ikke utestengt

Publisert

I forrige ukes Universitas går Ole André Gjerde, leder av SVs studentutvalg, ut med kritikk av Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi for det han opplever som «utestengning» av studenter i beslutningsprosessen rundt økonomiske innstramninger. Bakgrunnen for dette er at han ikke fikk være tilstede på et stabsmøte ved instituttet, der blant annet den økonomiske situasjonen ved instituttet skulle gjennomgås. Programutvalget ved sosiologi ønsker å presisere at dette ikke er vår opplevelse av situasjonen. Samarbeidet mellom instituttledelsen og programutvalget ved sosiologi har lenge vært godt, og vi oppfatter at studentenes stemme klart er ønsket.

I forhold til denne konkrete saken er beslutningsprosessen lagt opp slik at sitasjonen skal grundig gjennomgås og diskuteres i et instituttstyreseminar, der programutvalget også stiller, før beslutningen fattes på et styremøte et par uker senere, også med programutvalget representert. Dette er nettopp for å sikre at alle parter får tid til å gjennomgå de ulike aspektene og konsekvensene ved situasjonen, og diskutere synspunkter, før beslutningen tas. Økonomiske innstramninger og budsjettkutt er naturligvis aldri heldig for studentene, men i dette tilfellet er det rettet utrettmessig kritikk mot en prosess som i seg selv ikke er klanderverdig.

Vi ønsker videre å få påpeke at de beslutninger som i dette tilfellet vil fattes, gjelder internt for institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, og i fremste rekke derfor skal diskuteres med programutvalgene ved disse fagene. Hadde Gjerde kontaktet de rettmessige utvalgene (dvs. programutvalgene ved sosiologi og ved samfunnsgeografi) fremfor ledelsen ved ISS, ville vi ønsket ham og hans engasjement velkommen til vårt møte om saken slik at han hadde sluppet å gå til Universitas med en ikke-sak.

Powered by Labrador CMS