Jeg har lest artikkelen din

Publisert

Sa den ene studenten til den andre. «Det var en bra artikkel. Jeg får kanskje min publisert i neste utgave.» Da kom den tredje studenten gående, og hun sier til den andre studenten «jeg er uenig i det du skriver i artikkelen din, og jeg jobber med en artikkel som viser at du tar feil.»

En vakker, dramatisk og spennende historie. Det finnes mange gode studenttidsskrifter som drives av flinke folk, og som engasjerer en del studenter. Kanskje har du selv opplevd å møte en av dem som skriver artikler til tidsskriftene. Men jeg er redd sjansene er store for at du aldri har skrevet en artikkel selv. Jeg kunne også veddet på at du ikke leser ditt fags studenttidsskrift jevnlig.

Det er ikke slik at studenttidsskriftene trekker våpen mot deg og krever en artikkel eller livet

Det er ikke slik at studenttidsskriftene trekker våpen mot deg og krever en artikkel eller livet. Det er ikke slik at du våkner hver morgen med en ny bacheloroppgave under hodeputa. Det er heller ikke slik at du har oseaner av tid du kan øse ut over idéfrøene dine slik at de blomstrer til nye fagperspektiver. Men det er slik at for få studenter på lavere grad innser hvor mye de egentlig kan, og hvor viktig det er å lære seg fagformidling allerede i dag.

Hva med å bruke en av de obligatoriske oppgavene du har skrevet, popularisere den litt, og sende den inn? Spør foreleseren din hva hun synes, forelesere har gjerne skrevet en artikkel eller to. Hun blir sikkert henrykt over engasjementet, og det blir garantert medstudentene dine også. Lykke til!

Powered by Labrador CMS