«Vi lytter nemlig, så lenge dere bruker stemmen,» skriver Svein Stølen.
«Vi lytter nemlig, så lenge dere bruker stemmen,» skriver Svein Stølen.

Studentvalget 2022: Ønsker du å bli hørt, må du stemme

«Det skal velges nye studentpolitikere, og de trenger deres engasjement og deres stemme!» skriver Svein Stølen i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Studentene har stor innflytelse på hvordan Universitetet i Oslo skal utvikle seg. Vil du være med å påvirke din egen studiehverdag, er det bare en ting å gjøre: Stem ved årets studievalg!

Les også: «Kjellerdasser og klimakamp»

Vi legger bak oss en pandemi, og vi står plutselig midt oppi en ny og brutal europeisk virkelighet. Verden utenfor campus påvirker Universitetet i Oslo som institusjon, og den påvirker selvsagt dere som studenter.

Selv om vi gjennom de siste par årene kan ha følt på maktesløshet og avmakt, er det heldigvis bare en følelse og ikke en realitet. For vi — og dere — har makt! Og som alltid i demokratiske samfunn, benyttes den makten gjennom å avgi en stemme til de dere best føler representerer dere. Nå er tiden inne igjen: Det skal velges nye studentpolitikere, og de trenger deres engasjement og deres stemme!

Det er viktigere enn noen gang å bruke retten til å utgjøre en forskjell

Vi i ledelsen ved Universitetet i Oslo jobber tett sammen med Studentparlamentet. Vi har selvsagt studentrepresentanter i universitetsstyret vårt, og vi har en tett og konstruktiv dialog med studentene i viktige saker som angår Universitetet i Oslo sin utvikling og fremtid. Studentene har vært svært engasjert i utviklingen av våre nye klima- og miljøstrategi, de ble involvert i beredskapsarbeidet under pandemien og de vet heldigvis å ta opp saker hvor de mener vi må forbedre oss.

Derfor: Ønsker du å bli hørt, må du stemme. Ønsker du å bidra til å ivareta demokratiet og et godt læringsmiljø, må du stemme. Ønsker du å forbeholde deg retten til å klage? Ja, da må du definitivt stemme!

Det er viktigere enn noen gang å brukte retten til å utgjøre en forskjell. Vi lytter nemlig, så lenge dere bruker stemmen.

Godt valg!

Studentvalget foregår fra 28. april til 5. mai.

Les også: "Hvor er angreknappen?"

Powered by Labrador CMS