"Hver dag jobber fem mennesker på fulltid for å sikre studentene ved Universitetet i Oslos rettigheter," skriver Kristine Vilde Sandtrøen.

Vi er dine tillitsvalgte, bli gjerne med på laget!

"For å sikre at de tillitsvalgte kan representere studentmassen i sin helhet er det derfor viktig at man engasjerer seg," skriver Kristine Vilde Sandtrøen i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

I disse dager foregår studentvalget til studentparlamentet ved Universitetet i Oslo. I mediene dekkes parlamentet som en ukjent entitet frakoblet studentmassen forøvrig. Slik er det ikke. Hver dag jobber fem mennesker på fulltid for å sikre studentene ved Universitetet i Oslos rettigheter. I tillegg har du utallige frivillige tillitsvalgte i både parlament og utvalg som jobber for at studentenes meninger skal høres i alle saker som angår dem.

Les også: "Ja til et grønt UiO!"

På 70-tallet var studentengasjementet på sitt høyeste. Da kjempet studentene for at masseuniversitetet skulle tilby utdanning for alle. Det daværende forskningsuniversitetet måtte reformeres på bakgrunn av studentenes protester. Resultatet er at vi i dag har de ordningene i det norske samfunnet som vi har, med mål om å sikre utdanning for all uavhengig av bakgrunn. Dette viser at tillitsvalgte har en funksjon og utgjør en forskjell, og at å organisere seg i en felles studentorganisasjon er viktig for å mobilisere kraft bak studentenes krav.

Bli med, stem ved valg og engasjer deg

Vi har mange rettigheter som studenter i dag, og det kan vi takke utallige engasjerte studenter for. Likevel er ikke kampen for studentenes rettigheter over. For å sikre at de tillitsvalgte kan representere studentmassen i sin helhet er det derfor viktig at man engasjerer seg. Engasjement kommer dog i mange former, og alle monner drar. Derfor bør man stemme i valget, eller ta skrittet inn i tillitsvalgtsrollen selv. Vi er mange, men kan godt blir flere. Derfor, kjære leser, ønsker jeg å invitere akkurat deg inn. Bli med, stem ved valg og engasjer deg. For deg selv og alle studenter, både nåværende og kommende!

Les også: "Vi trenger et forebyggingsløft for psykisk helse"

Powered by Labrador CMS