Store studentbyer prioriteres

Publisert

Lederen i forrige ukes Universitas svartmaler situasjonen i studentbyene. Vi deler ikke oppfatningen av at de som bor på Kringsjå er «uheldige». Dette innspillet er svært generaliserende, og ikke et konstruktivt bidrag i debatten. Vi velger derfor å se bort i fra det.

Når det gjelder kritikken av mangelen på studentsosiale rom i studentbyene, er dette et resultat av at man i studentpolitikk, som i annen politikk, må ta mange viktige og vanskelige prioriteringer.

- Det er en diskusjonssak om trimrom og fotorom skal defineres som nødvendige studentsosiale tilbud i studentbyene.

Velferdstinget mener at et godt bomiljø er viktig. Studenter skal trives i studentboligene. Det er viktig for oss å opprettholde de sosiale tilbudene på de største studentbyene som ikke har andre tilbud i umiddelbar nærhet. Amatøren på Sogn og den nyåpnede Velferden på Kringsjå fyller en viktig rolle for å sikre et godt bomiljø og sosiale møteplasser i disse studentbyene. Om trimrom og fotorom skal defineres som nødvendige studentsosiale tilbud i studentbyene, er derimot en diskusjonssak.

Hvis SiO skal drifte trimrom på Kringsjå går dette på bekostning av et annet velferdstilbud, som for eksempel helsetjenesten. SiO har et godt og rimelig treningstilbud som alle SiO-studenter kan benytte seg av. Det kan derfor argumenteres for at det er mer rettferdig å bruke ressursene på dette tilbudet, istedenfor på trimrom i studentbyene, som kun kommer en liten del av studentene til gode.

Dersom oppfatningen er at det er «langt til makta» fra Sogn og Kringsjå til Velferdstinget (VT) på Villa Eika, er dette veldig beklagelig. Alle har muligheten til å påvirke Velferdstingets politikk, men dette er noe de fleste ikke er klar over. Vi jobber kontinuerlig med å bevisstgjøre studentene om mulighetene deres til å påvirke sitt eget studentvelferdstilbud. Vi har blant annet åpne møter, hvor alle SiOs studenter kan bli hørt.

Et eksempel til etterfølgelse var studentenes engasjement bak den nyåpnede «Velferden» på Kringsjå. Disse benyttet seg av Velferdstinget som studentenes politiske organ opp mot SiO og fikk gjennomslag for sin sak.

En ting alle studentrepresentantene i VT har til felles er at de jobber for å få til et så godt velferdstilbud som mulig for studentene. Vi er lydhøre for alle innspill i denne debatten, og ønsker de velkommen. Kontaktinformasjon finnes på www.studentvelferd.no.

Powered by Labrador CMS