Studenthovedstaden

Publisert

«Vi har tro på mulighetene som kan ligge i Studenthovedstaden.»

Sammenslåingen av gamle SiO og OAS, samt etableringen av et felles Velferdsting for studentene i Oslo og Akershus, gjør at man nå har langt bedre muligheter til å samle studentkreftene i Oslo både politisk og kulturelt sett. Studenthovedstaden kan her være en koordineringsarena for studentene og andre aktører, gitt visse endringer på prosjektets mål og virke. SiO og Velferdstinget omhandler alt som har med livet rundt studiene å gjøre, og sammen med Det Norske Studentersamfund har vi tro på mulighetene som kan ligge i Studenthovedstaden. Nemlig at studentene, byen, utdanningsinstitusjonene, politikere og næringsliv kan høste gevinster av et slikt samarbeid.

Vi vil anbefale byråd Kristin Vinje følgende tiltak for å etablere et styrket samarbeid i Studenthovedstaden:

Studenthovedstaden bør organiseres under alliansen Kunnskap Oslo, med mulighet til et eget styre bestående av studentledere, institusjonsrepresentanter og representanter fra kommunen. Studentrepresentanter fra Studenthovedstaden bør ha styreplass i Kunnskap Oslo.

Det Norske Studentersamfund bør inviteres inn i Studenthovedstaden på lik linje med studentdemokratiene, slik at Studenthovedstaden også blir en koordinerings- og formidlingsarena for studentkultur i Oslo.

Studenthovedstaden blir utelukkende en koordineringsarena for de som deltar, og går bort fra arbeidet med lobby, utenbys rekruttering og arrangementer.

Tre enkle grep som gir både prosjektet og visjonen om Studenthovedstaden ny retning, som gir studentene eierskap og muligheter med samarbeidet, og som gir kommunen og Kunnskap Oslo en tettere kobling til byens studenter.

Powered by Labrador CMS