– Kunnskapsløst av Tellevik Dahl

Oslo-byråd Tone Tellevik Dahl foreslår i dag at studentene skal betale for barnehageplasser for å skape sosial utjevning. Det er kunnskapsløst. Studentene har allerede nok utgifter de ikke har råd til å betale.

Publisert Sist oppdatert

Studentene har i dag mindre å leve på hver måned enn hva staten regner som minstesats for livsopphold allerede før husleia er betalt. Studielånet tilsvarer en timelønn på 50kr. For de studentene som ikke blir sponset av sine foresatte, er det i prinsippet umulig å ikke måtte finansiere studiene ved å jobbe. Studentorganisasjonene har for lengst begravet heltidsstudenten. Studentene sliter allerede med kredittkortgjeld.

Arbeiderpartiet brukte store deler av valgkampen på å argumentere for at nettopp de rikeste kunne betale litt mer. Det oppleves derfor som absurd når det er studentene som skal ta regningen for nettopp disse menneskenes barnehager. At Arbeiderpartiet sentralt avfeier forslaget i en flikk-flakk-manøver Fremskrittspartiet hadde vært stolt av er en mager trøst. Studentene trenger ikke dobbeltkommunikasjon og usikkerhet om den politiske veien videre.

Vi er skuffet over at byrådens manglende kunnskap om studentenes hverdag. Et parti som trekker velgere nettopp basert på sosial rettferdighet burde vite bedre. I Universitas i høst etterlyste Tellevik Dahl [at studentene bråker mer](1). Beklager, Tone. Det har vi ikke tid til, vi sitter bak kassen på Rema når vi skulle vært på lesesalen, fordi vi år etter år blir sviktet av politikerne som glemmer oss tre dager etter valget.

Powered by Labrador CMS