Kjemp for økt studiestøtte!

Publisert

Universitas skrev 6. mai at «folket er imot 11 måneders støtte». Når 44 prosent av hele Norge da støtter kravet til studentorganisasjonene, betyr det etter vår mening at det er et krav som har bred aksept i samfunnet.

I dag får man siste utbetaling fra Lånekassen 15. mai. Hvis man har siste eksamen for eksempel 10. juni, vil man kunne komme i sommerjobb 11. juni. Utbetalingen her vil sannsynligvis ikke komme før i midten av juli, og da blir det et betimelig spørsmål å stille hva man skal leve av i perioden i mellom. I praksis blir man da nødt til å jobbe i eksamensperioden, med mindre man kan basere seg på støtte fra familien eller har formue i bakhånd. Men ønsker vi å ha et utdanningsløp der de med støtte fra familien kan lese til eksamen, mens studenter fra trangere kår må jobbe?

- Mange som studerte før 2003 er sannsynligvis uenige i studentorganisasjonenes krav, fordi studieåret var kortere på den tiden.

Det er et faktum at studieåret har blitt lengre etter Kvalitetsreformen som ble innført i 2003. Mens det tidligere var vanlig å studere fra september til begynnelsen av mai, har de fleste studenter nå et mye lengre studieår. Det er derfor overveldende sannsynlig at mange som studerte før 2003 ikke er enige i studentorganisasjonenes krav, fordi studieåret var kortere på den tiden. Elleve måneders studiefinansiering var heller ikke et krav fra studentorganisasjonene før Kvalitetsreformen. En meningsmåling gjengitt i Universitas i februar 2007 viser at 80,9 prosent av befolkningen mener at studenter skal få nok penger til å kunne studere på heltid. Vi ser også at politikerne har innsett viktigheten av økte bevilgninger til studiestøtte, når seks av sju partier på Stortinget har gått inn for 11 måneders studiestøtte.

NSU og StL starter i disse dager en kampanje for økt studiestøtte. Vi vil legge ut postkort på lesesalene over hele landet som studenter kan skrive under på for å be om utvidet studiestøtte. Kortene vil man finne på lesesaler og kantiner, og kan leveres i urner i nærheten. Kampanjen vil vare fra 15. til 30. mai. Vi håper flest mulig studenter skriver under og blir med i arbeidet for økt studiestøtte.

Powered by Labrador CMS