Bare tull?

Publisert

I kronikken «Et universitet av middelmådighet?» (10.9) setter Karianne Françoise Aamdal Lundgaard ned foten og står på den.

Lundegaard foreslår «å rendyrke det UiO er best på, og luke vekk studier der andre er bedre enn oss.» Hvorfor studere italiensk ved UiO når du kan studere det i Italia, hvor de kan bedre italiensk? Hvorfor studere jus ved UiO når du kan studere det i bedre fagmiljøer i USA, eksempelvis ved Harvard Law School?

Jeg savnet slike debattinnlegg i tiden før 1811. Da kunne vi kanskje sluppet å ha et eneste universitet her i landet, og heller hatt et skikkelig bra et i Danmark (som vi var i union med på den tiden). Det var jo egentlig bare tull å bygge et nytt universitet i Oslo når det allerede fantes gode fagmiljøer i København. Det ville utvilsomt vært bedre å videreutvikle det eksisterende, så kunne vi heller dratt dit for å få en topp utdannelse. De middelmådige studentene uten ambisjoner hadde nok blitt skremt vekk fra tanken om å studere, og alt ville vært meget bedre.

Hvorfor tenke nytt når noen allerede har tenkt gammelt? Innovasjon og vekst kommer gjennom å finpusse det eksisterende, ikke gjennom å prøve nye fagmiljøer og nye universiteter. Takk gud for at Den Konservative Studenterforening har forstått akkurat det.

Powered by Labrador CMS