Pressefoto: Unni Irmelin Kvam/SiO
Pressefoto: Unni Irmelin Kvam/SiO

450 studentforeninger venter på deg

Har du ennå ikke oppsøkt studentforeningene, bør dette være noe av det første du gjør i 2017, skriver Faglig leder i SiO Foreninger, Mike Fürstenberg.

Publisert Sist oppdatert

Et semester er tilbakelagt og du er kanskje ferdig med ditt første halvår på universitet eller høyskole. Det er viktig med utdanning, at eksamen går bra og at du har kontroll på studiesituasjonen. Men vi i SiO Foreninger er også opptatt av om du har funnet det studentmiljøet du trenger.

I januar kommer foreningene deg litt i møte for å finne nettopp det studentmiljøet. På UiO arrangerer vi en foreningsdag den 24. januar, mens BI arrangerer rekrutteringsdagen sin 26. januar. På HiOA er foreningsdagen den 31. januar. Da kan du møte folka som driver foreningene på stands. Test ut hva studentforeningene kan bidra med i ditt liv, og hvordan du selv kan bidra for andre. Om det er en sosial arena, et sjekkested, et sted å få organisasjonserfaring, eller bare noen å henge med, så er dette en del av studietiden som ikke kommer av seg selv.

I tillegg hjelper SiO Foreninger til hvis du vil starte opp nye aktiviteter. Vi har masse kompetanse på oppstart av foreninger, hvordan man registrerer seg i ulike registreringsordninger og vi har oversikt over støtteordningene hvor studentforeninger kan søke om penger til aktiviteter. Stikk gjerne innom for en prat.

Vårt forslag er at du starter med å lage deg en liste over hva du liker å gjøre. Det vil gi deg et hint om hvilken studentforening som passer for deg. Stopp opp neste gang du går forbi en plakatvegg og se hva som skjer. Og ta steget og møt opp. Studentforeninger driver med alt fra musikk, brettspill, idrett, politikk, religion og mye mer.

Så, om du savner noen nye å spise lunsj sammen med, diskutere tv-serier og nyheter med, eller tøyse med? Trenger du større nettverk eller organisasjonserfaring? Da kan en løsning være å oppsøke studentforeningene. Oslo har over 450 studentforeninger, og de er overalt. I idrettshallene, i auditorier, på Det Norske studentersamfunnet på Chateau Neuf, i studentkjellere på fakulteter og læresteder for å nevne noe.

Har du ennå ikke oppsøkt studentforeningene, bør dette være noe av det første du gjør i 2017.

Powered by Labrador CMS