Fadderordningen vil ha deg

Publisert

Cecilie Andersen, Nestleder.

Sverre Lerum, Nestleder.

Flyter du fremdeles ansiktløs rundt? Kunne du tenke deg å bli med på litt magi en gang i august? Har du noe du vil vise fram? Trenger du folk til å være med på det du driver med? Trenger du en venn? Kjenn på følelsen; å være fadder, og lev lykkelig til dine dagers ende...

Utgangspunktet kjenner du allerede, universitetets åpningsseremoni i august: Hun fra distriktene i Norge kommer til hovedstaden for første gang, har aldri kjørt t-bane i hele sitt liv, og vet ikke hvor hun skal ha forelesning. Han fra Oslo og omegn kan ha innsett at det er ytterst få av barndomsvennene, som kommer til å ta en tur innom universitetet for å holde ham med selskap i lunsjen. Utenlandsstudenten har kommet helt alene, fra et annet land til en fremmed kultur. For en ny student er det eneste man har å forholde seg til en haug med nye mennesker man ikke kjenner. Alle er i trengselen alene. Å være alene kan føre til en herlig velvilje til å bli kjent. Når den mildt bekymrede sms-en fra en foresatt tikker inn etter åpningsseremonien, er det befriende å kunne svare: «Alt går tipp topp, men er litt trøtt i beina, stikker bort på campus med en venn etterpå.»

Fadderordningen er starten på alt det som er viktig rundt studiene

For de nye studentene betyr fadderordningen alt, det er gjennom fadderne og faddergrupper at de fleste får sitt første møte med universitetet, og får sine første venner og bekjentskaper. Fadderordningen er starten på alt det som er viktig rundt studiene, det sosiale, studentaktiviteter, nye venner og nye inntrykk, og gjennom å være fadder gjør man en av de viktigste sosiale oppgavene.

Når en ny student kommer på åpningsseremonien på universitetsplassen, passer fadderordningen på at det står to faddere der og venter på henne. Fadderordningen er til å stole på, og ser til at alle som vil, blir godt ivaretatt. Ikke bare for de nye studentene, men fadderne også. I år, som i fjor har Fadderordningen gått inn for å ha to fadderer på hver gruppe. Vi har som mål å skaffe 400 faddere. Ta med deg en venn og meld deg på.

Som fadder har du muligheten til å si din mening om universitet til nye studenter. Du gir andre en god start på semesteret. Du engasjerer deg, og møter nye mennesker. Dette gir deg et forsprang i studiene dine. Du får et nettverk blant studenter og studentliv ved UiO. Dette gjør det lettere å lettere å lese en time ekstra, koseligere å drikke en kaffe i kantina.

1. mars braker det løs, du kan melde deg på til å bli fadder. Klikk deg inn på fadderordningen.no! Fadderordningen kommer også til å stille på stand, og vi vil ha deg. Vi kommer til en plass nær deg, i et fyrverkeri av rødt. Bli med, og du vil leve lykkelig til dine dagers ende…

Powered by Labrador CMS