Er det en forskjell?

Publisert

I dag, mandag, tok jeg en tidlig T-bane til universitetet. Ikke veldig tidlig (ankomst Forskningsparken ca. kvart over åtte), men som turnusarbeidende og deltidsstudent har jeg ikke hatt behov for å være grytidlig på campus sånn generelt. Men i dag var jeg nå her i «fornuftig tid».

Da jeg gikk av T-banen blei jeg gledelig overraska over mengden folk som gikk av (aldersmessig så de ut til å være studenter). Jeg gikk i retning Henrik Wergelands hus, men oppdaga plutselig at jeg var nesten aleine i den retninga. Det viste seg at 3/4 av alle (de sannsynlige) studentene gikk ned trappa til trikkestoppen. De fleste skulle tydeligvis til Rikshospitalet (og muligens noen til Forskningsparken?).

Er virkelig humanister og samfunnsvitere så mye mindre kapable til å stå opp på morran og sette igang med dagens studier?

Det fikk meg til å lure – er virkelig humanister og samfunnsvitere så mye mindre kapable til å stå opp på morran og sette igang med dagens studier? Medisinerne ser ut til å klare det, så det bør da virkelig gå an også på HF og SV? Det er mulig jeg er naiv, men denne lille mandagsopplevelsen fikk meg til å ane en av forklaringene på at studentene på medisin har vesentlig bedre studieprogresjon enn folk på humanistiske fag.

Powered by Labrador CMS