MANGFOLD: Mangfoldet studentene representerer er en stor styrke for universitetet og for byen, skriver Nina Waaler.

«Sammen med resten av Oslomet skal dere bidra til å løse samfunnets utfordringer»

«På Oslomet har vi foreninger for mange ulike interesser, som er en utmerket arena for å lære noe nytt, få venner og bli en del av et fellesskap,» skriver Nina Waaler i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Et av årets høydepunkter er å ta dere imot ved starten av et nytt semester. I år har vi nok en gang opplevd rekordstor interesse for høyere utdanning. Nær 8500 nye studenter møter til studiestart ved Oslomet, og slutter seg da til de over 15 000 studentene som fortsetter sine studieløp hos oss. Mangfoldet dere representerer er en stor styrke for universitetet vårt og for byen!

Etter et krevende år med pandemi, har vi også denne studiestarten måttet planlegge for en blanding av digital og fysisk aktivitet. Det blir digital velkomstseremoni, men fysiske fadderaktivteter i mindre grupper som ivaretar smittevernreglene. Undervisningen blir en blanding av fysisk og digital, men til forskjell fra i fjor så ser vi snart enden på pandemien, og satser alt på at vi alle kan møtes mest mulig på campus fremover.

Det er viktig å møte lærere og medstudenter for å etablere gode nettverk, for både arbeid med studiene og den sosiale hverdagen

For det å studere er i høyeste grad også en fysisk opplevelse, og mye læring skjer i samspill med andre! Det er viktig å møte lærere og medstudenter for å etablere gode nettverk, for både arbeid med studiene og den sosiale hverdagen. Disse nettverkene vil også bety mye for mestring og motivasjon til å komme godt gjennom studieprogrammet.

Dere har valgt mange ulike fagretninger for studiene deres, men felles for alle er at dere har et viktig oppdrag: Sammen med resten av Oslomet skal dere bidra til å løse samfunnets utfordringer, enten det handler om helse, læring og en trygg oppvekst for barn og unge, teknologi, kunst, økonomi, formidling eller journalistikk.

Det høres ut som en stor oppgave, men gjennom kunnskapen, kompetansen og ferdighetene dere tilegner dere som studenter, vil dere bidra til viktig utvikling på arbeidsplasser og i samfunnet.

Les også: "Det blir plass til å sy!"

Jeg vil oppfordre dere til å engasjere dere i mye av det som skjer fra første stund. På Oslomet har vi foreninger for mange ulike interesser, som er en utmerket arena for å lære noe nytt, få venner og bli en del av et fellesskap. Som studenter blir dere også en del av studentdemokratiet, og får mulighet til å påvirke egen hverdag og bidra til å bedre studentenes sosiale, faglige og økonomiske situasjon.

I sommer fikk vi gladnyheten om at Studentsamskipnaden i Oslo skal etablere et nytt studenthus nedenfor vårt campus i Pilestredet. Dette er eksempel på et flott prosjekt vi kan jobbe sammen om, på tvers av institusjonene i regionen, for å skape et levende og engasjerende møtested for dere alle.

Jeg ønsker dere all lykke til med studiestart! Bli kjent, og vær nysgjerrige på fag og medstudenter, også på tvers av utdanninger. Og viktigst av alt: ta vare på hverandre!

Les også: om sykepleierutdanningen: "Investering i livsviktig kompetanse"

Powered by Labrador CMS