HØR OSS: Vi studenter har rett til å bli hørt i alle saker som angår oss, skriver Jørgen Skogan, leder Studentparlamentet ved UiO.

Velkommen til UiO!

«Siden studentbevegelsens fødsel i 1813 har studenter vært med på å forme både studiehverdagen og selve samfunnet vi lever i,» skriver Jørgen Hammer Skogan i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Nå er Universitetet i Oslo i ferd med å fylles med liv etter sommeren, og vi i Studentparlamentet ved UiO gleder oss til å se både nye og gamle fjes på campus. Vi holder til på Villa Eika, den brune sveitservillaen som ligger midt på Blindern mellom t-banen og Georg Sverdrups hus. I semesterstarten kommer dere til å se oss rundt omkring på universitetet, og det er bare å stikke innom for en prat. Vi er dine tillitsvalgte, og vi er her for deg!

Vårt eneste ønske til dere er: bruk oss!

Siden studentbevegelsens fødsel i 1813 har studenter vært med på å forme både studiehverdagen og selve samfunnet vi lever i. Vår bevegelse har ikke blitt noe mindre viktig det siste året, noe som er vist klart og tydelig med kampen for bedre krisepakker og åpne lesesaler.

Engasjerte ildsjeler på hele universitetet, fra instituttene og fakultetene til Studentparlamentet, arbeider for at studentene skal bli lytta til når universitetsledelsen fatter beslutninger som berører oss. Vi studenter har rett til å bli hørt i alle saker som angår oss, og som deres tillitsvalgte lover vi å kjempe for nettopp det studentene er opptatt av, enten det er snakk om dodører som svinger utover, podcasting av forelesninger eller åpning av lesesalene i pandemien.

Les også: om arkitektur på Blindern "Blind? Bare å åpne øynene det,"

Vårt eneste ønske til dere er: bruk oss! Det er deres engasjement og vilje som gjør at universitetet må lytte, og som gir oss musklene til å kjempe for at studentene skal prioriteres.

Husk også at studietida er så mye mer enn bare å sitte på lesesalen. Vi håper dere har det gøy i studiestart og opplever alt det gode Oslo har å by på som studentby. Kanskje en av universitetets mange studentdrevne kjellerpuber er stedet der du treffer nye venner for livet. Ta vare på hverandre under studiestarten!

Les også: Kritiserer forslag om bilfritt UiO "Utdanning for alle – ikke bare de med månedskort"

Powered by Labrador CMS