LÆRINGSMILJØ: Vi vet hvor viktig det er å bli kjent med medstudenter og lærere slik at vi sammen kan skape et engasjerende læringsmiljø skriver rektor ved UiO Svein Stølen og viserektor utdanning Bjørn Stensaker.

Velkommen (tilbake) til Universitetet i Oslo

«Lærerne ved Universitetet i Oslo liker studenter som stiller («dumme») spørsmål og som utfordrer faglige sannheter», skriver Svein Stølen og Bjørn Stensaker i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Uansett om du er ny eller gammel student håper vi at du deltar aktivt i de opplegg som fagmiljøene har lagt opp til.

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Til alle nye studenter: velkommen til Universitetet i Oslo! Til alle gamle studenter: velkommen tilbake! Denne høsten skal vi ta campus tilbake; vi skal tilby mer fysisk undervisning og læring på campus enn i fjor. Vi vet hvor viktig det er å bli kjent med medstudenter og lærere slik at vi sammen kan skape et engasjerende læringsmiljø. Faddere og læringsassistenter vil bistå dere sosialt og faglig.

Til alle dere som startet studiene i fjor vet vi at mange fagmiljøer også har lagt opp til en ekstra velkomst i høst. Uansett om du er ny eller gammel student håper vi at du deltar aktivt i de opplegg som fagmiljøene har lagt opp til. Vi vet at aktiv deltakelse skaper god læring, og vi vil at du skal lykkes med dine studier!

Noen gode råd med på veien: Nå som du har anledning til å fordype deg i det faget som du liker best – ikke vær engstelig for å vise engasjement! Lærerne ved Universitetet i Oslo liker studenter som stiller («dumme») spørsmål og som utfordrer faglige sannheter. Ditt engasjement kan også utløse engasjement hos andre. Tenk derfor at dine medstudenter er dine beste partnere i læringsprosessen.

Forståelse og mestring skapes når dere sammen utforsker problemer, gransker teorier og stiller kritiske spørsmål ved metoder og analyser. Klarer du i tillegg å reflektere over din egen læringsprosess og finne frem til en arbeidsform som gir deg en systematikk i hverdagen er du på god vei til å lykkes! Husk også på at det finnes et liv ved siden av studiene. Det finnes et utall av studentforeninger som lengter etter å få nye medlemmer, og som også er klare for å lage nye arrangement og sammenkomster.

Les også: «Blind? Bare å åpne øynene, det»

Det vil sikkert bli digitale undervisningsøkter i høst også, men det å finne en god og hensiktsmessig balanse mellom fysiske og digitale læringsarenaer er høyt prioritert fra vår side. Gi oss gjerne tilbakemeldinger om hvordan dere opplever undervisningen og læringsmiljøet. Når lærerne og andre har lagt ned mye arbeid og energi, vil de gjerne ha tilbakemeldinger. Universitetet i Oslo er noe vi skaper sammen!

Les også: «Man raper ikke høyt under nattverden»

Powered by Labrador CMS