Oscar Husebye, formand i DKSF – Høyres Studenter Oslo og Milan Aran (Unge Høyre)
Oscar Husebye, formand i DKSF – Høyres Studenter Oslo og Milan Aran (Unge Høyre)

Skinnet bedrar hos regjeringen

"Håpet om 160 000kr i året ble slått ned før det var gått en måned," skriver Milan Aran og Oscar Husebye i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

Sist Arbeiderpartiet var i regjering, var de blant annet kjent for sine «88 løftebrudd». Denne gangen tok det ikke mer enn noen uker før den nye AP-ledede regjeringen leverte sine første nye løftebrudd. I valgkampen har partiet lovet oss studenter å gjøre det lettere å være heltidsstudent og øke studiestøtten. Håpet om 160 000kr i året ble slått ned før det var gått en måned.

Les også: "Tre bud til en bortkommen student"

Dagens studiestøtte skaper forskjeller når noen må ofre skole for å få råd til å betale regninger.

Studenter går i minus hver måned og det er krevende å balansere fulltidsstudier og deltidsjobb. I følge SSB jobber norske studenter nærmere dobbelt så mye mer enn danske og svenske studenter. Som student i Oslo opplever vi å ha liten tid til å gjøre det vi egentlig er her for å gjøre: å jobbe med skole. Støtten i dag er ikke i nærheten av å dekke nødvendige utgifter.

Dagens studiestøtte skaper forskjeller når noen må ofre skole for å få råd til å betale regninger. I tillegg skaper for lav studiestøtte unødvendig mye stress, fordi vi sliter med å få dagene til å gå rundt. Annenhver student sliter psykisk, og et viktig middel for å hindre dette kan være å lette på det økonomiske presset.

Studentene har vært tydelig om kravet. Opposisjonen har vært tydelig at dette lå i planene for høsten. Likevel velger regjeringen å snu ryggen til oss studenter.

Dersom vi har en ambisjon om å skape de beste forutsetningene for å lykkes i Norge trenger vi en regjering som faktisk innfrir det de lover. Studentene er fremtidens skattebetalere og fortjener en regjering som tar oss seriøst. Den forrige rødgrønne regjeringen var mestre i løftebrudd: vi håper å vegne av oss studenter at denne ikke tar opp kampen.

Les også: "Påsmurte alternativer"

Powered by Labrador CMS