UNIVERSITAS: 7. mai 2008

Tilrettelagt eksamen ved HF

Publisert Sist oppdatert

Universitas 7. mai 2008 kritiserer behandlingen av en søknad om tilrettelagt eksamen ved Det humanistiske fakultet (HF). HF vil ikke kommentere enkeltsaker i media, men svarer gjerne på de mer generelle sidene ved kritikken.

Vi vil først og fremst understreke at vi legger stor vekt på en god behandling av søknader om tilrettelegging fra studentene våre.

HF behandler hvert semester mer enn 200 søknader om tilrettelagt eksamen. Over 90 prosent av søknadene blir innvilget, men ikke alle studenter får akkurat den formen for tilrettelegging de søker om. Hvert enkelt vedtak er basert på en helhetsvurdering av studentens situasjon og tidligere vedtak i lignende saker. Det er viktig for fakultetet å sikre at søkere i samme situasjon tilbys samme form for tilrettelegging. Det er også viktig å sikre at studenter på samme emne bedømmes ut fra et mest mulig likt grunnlag. Derfor tar tilrettelagt eksamen helst utgangspunkt i den fastsatte vurderingsformen. Alle avslag og delvise innvilgninger blir begrunnet. For framtiden vil det bli opplyst om klagerett også i delvise innvilginger.

På HFs nettsider ligger det fyldig informasjon om fremgangsmåte og frister for å søke om tilrettelagt eksamen. Sidene henviser til universitetets sentrale konsulenttjeneste som gir råd og veiledning til studenter med spesielle behov og arrangerer relevante kurs, for eksempel i stressmestring under eksamen.

Powered by Labrador CMS