Foto: Privat
Foto: Privat

Samfunnet Bislet er mitt andre hjem

Publisert Sist oppdatert

En plass å legge de vanskelige tankene på hyllen, le høyt og smile til du får vondt i kjeven

Som student er det viktig å ikke bare ha det godt på studiet, men også å ha en innholdsrik fritid. Det er lett å falle utenfor og bli ensom i denne byen. Jeg har funnet meg en fantastisk plass å være, som godtar meg for akkurat den jeg er. Når en har manglet følelsen av å bli godkjent, likt eller anerkjent, er følelsen ubeskrivelig når den først treffer deg. En kjærlighet ikke bare over en person, men over mange mennesker – en hel forening.

Jeg er frivillig på Samfunnet Bislet, en studentforening på Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg ble ønsket hit, og hit er også du velkommen. Som gjest eller frivillig, student eller ikke. Jeg kan ikke tenke meg noen andre steder som åpner dørene sine for så mange ulike personer. Folk som stikker innom etter jobb eller trening, eller etter en lang dag på lesesalen. Lærerstudenter og ingeniørstudenter, studentpolitikere og foreningspersoner.

En mer inkluderende gjeng skal man lete lenge etter. I «frivillighjørnet» er det plass til alle, dette er hjørnet for inkludering. Det var sånn jeg ble kjent med folka her nede, og mange har blitt kjent med de samme folka på akkurat samme måte før meg og etter meg. På den relativt korte tiden jeg har vært en del av Samfunnet, har jeg fått mange nye venner. Venner som har blitt til gode venner. På Samfunnets rekrutteringsplakat står det blant annet at man vil «få venner du aldri visste du ville ha». Det er sant; jeg har fått venner på tvers av linjer som jeg ellers ikke ville møtt i løpet av studiet. Ikke bare er det meningsfullt for det sosiale livet her og nå, men for forståelsen av andres utdanninger, arbeidsfelt og for nettverket du bygger og kan ta med deg videre ut i arbeidslivet.

Samfunnet har blitt mitt andre hjem. Å endelig føle seg verdsatt er jeg så takknemlig for. I vanskelige perioder i livet er det akkurat det en trenger. En plass å legge de vanskelige tankene på hyllen, le høyt og smile til du får vondt i kjeven. En plass hvor du rett og slett kan slippe deg litt løs. Her er det rom for å være akkurat den du er.

Tusen takk til alle frivillige og styret på Samfunnet for at dere har tatt meg imot. Takk for alle andre dere har tatt imot som nå er mine venner. Dette er det beste valget jeg har tatt for å gjøre livet utenom studiet mer meningsfullt og bedre. Takk.

Powered by Labrador CMS