Foto: Pressebilde

Utdanningen er bare starten

Det å lære er det viktigste du lærer.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningen du er i gang med skal ruste deg til et fremtidig arbeidsliv vi ikke vet alt om, og du skal få trening i ferdigheter du vil trenge i et arbeidsmarked som krever stadig større grad av teknologisk kunnskap, tverrfaglighet og fleksibilitet. Men selv om utdanningen er en god start på ditt nye liv som fagperson, er den også bare begynnelsen. Vi tar ansvar for å gi deg en oppdatert og forskningsbasert utdanning, og i møtet med arbeidslivet vil du møte krav og forventninger om å utvikle deg og lære enda mer.

Det er i overgangen til arbeidslivet – og i praksisperioder i studiene, hvis du har det – at du virkelig får testet dine teoretiske og praktiske ferdigheter i helt reelle situasjoner. Derfor er det å lære, noe av det viktigste vi kan lære deg. Det finnes få vedtatte sannheter, og det vil alltid komme ny kunnskap innenfor ditt fagfelt. Å ta en utdanning er også å lære seg å forvalte og videreutvikle kunnskap.

Tenk på livet etter studiene allerede nå

Verden utenfor studiestedet venter utålmodig på deg, og derfor må du begynne å tenke på livet etter studiene allerede nå. Utfordre deg selv ved å gripe muligheter og bygge faglige nettverk. Vit at studiestedet ditt har gode relasjoner til arbeidslivet, og kan gi deg hjelp med å utvikle karriereferdighetene dine, og at du kan skrive bachelor- eller masteroppgave i samarbeid med arbeidslivet.

Lest denne? Dette blir du etter studiene

Prøv også å kapre en relevant deltidsjobb som gir deg noe i tillegg til å spe på studielånet. Søk internasjonal erfaring, på utveksling og hjemme i Norge. Og når du en dag er alumni, er det kort vei tilbake til studiestedet for påfyll av utdanning, faglig nettverk og for igjen å kjenne på det gode studielivet.

Powered by Labrador CMS