Djupedal: En katastrofe for studentene

Publisert

Etter fire måneder med rødgrønn regjering har norske studenter grunn til å føle seg snytt. Til tross for mange lovnader før valget har resultatene uteblitt. Det verste av alt er likevel kunnskapsminister, Øystein Djupedal, som allerede har vist at han kan bli en katastrofe for norske studenter.

I løpet av sine fire måneder med ansvar for norsk utdanningspolitikk, har ikke Øystein Djupedal kommet til stortinget med et eneste forslag som angår høyere utdanning! Det eneste statstråden har bemerket seg på innen høyere utdanning, er uttalelser til media om at en nå ikke lengre skal trenge studiekompetanse for å komme inn på universiteter og høyskoler. Snakk om kunnskapsløft!

Fremfor å oppfylle lovnader om økt studiestøtte og flere studentboliger, valgte de heller å kutte i forskningsfondet.

Da statsbudsjettet kom, viste regjeringen også at økt satsning på forskning og utdanning ikke akkurat står høyt på de rødgrønnes agenda. Fremfor å oppfylle lovnader om økt studiestøtte og flere studentboliger, valgte de heller å kutte i forskningsfondet.

På toppen av det hele har Djupedal og regjeringen bidratt til at skolebøkene likevel ikke blir billigere fra nyttår, slik som den borgerlige regjeringen hadde planlagt. Gjennom å utsette vedtaket om å slippe fri prisene på skolebøker, får ikke studentene nyte godt av biligere bøker, slik som resten av bokkjøperne opplevde da bransjeavtalen ble liberalisert. Dermed er det altså studentene som må betale prisen for sosialistenes redsel mot ordet konkurranse.

Etter fire måneder i regjeringskontorene har Djupedal og de rødgrønne vist at de ikke bryr seg om norske studenter, og har satt hele kunnskapsløftet til Clemet i fare. Forsetter de slik i resten av fireårsperioden kan situasjonen bli alvorlig. Vi i Høyre er i alle fall klare til å rydde opp etter Djupedal i 2009.

Powered by Labrador CMS