FÅR KRITIKK: Øystein Djupedal

Ministerens logiske brist

Publisert Sist oppdatert

Det er nesten så en begynner å lure på om talen som rommer denne kritikken ikke ble unnfanget av sittende politiske ledelse, men funnet i en gammel pappeske merket «Clemet»

Det var med en viss undring jeg leste kunnskapsminister Djupedals uttalelser om at vi studenter ikke bruker nok tid på studiene våre (forrige nummer av Universitas). Det er nesten så en begynner å lure på om talen som rommer denne kritikken ikke ble unnfanget av sittende politiske ledelse, men funnet i en gammel pappeske merket «Clemet».

Norske studenter bruker i snitt mellom 30 og 40 timer i uken på sine studier. I tillegg tvinges de aller fleste av oss til å jobbe ved siden av studiene på grunn av den utilstrekkelige studiefinansieringen. Likevel har vi altså for mye fri. Samtidig fronter Djupedal og SV saken om 6-timersdag, med full lønnskompensasjon for arbeidstakere, for å hjelpe folk ut av tidsklemma. De skal dermed ha like mye fritid som de grupper studenter som bruker minst tid på studiene og som heller ikke har deltidsjobb (det finnes sikkert noen av dem). Jeg vet ikke om Djupedals formaninger til oss studenter er ment å være en del av en helhetlig og logisk plan, men urimelig blir det uansett all den tid vår arbeidsmengde øker, mens vår kjøpekraft svekkes. Og alt dette fra en minister som representerer partiet som vil gi oss fritiden tilbake.

Kanskje bør Djupedal konsentrere seg om å takle den utilstrekkelige studentvelferden, de store økningene i kullene som vil inn i høyere utdanning eller den manglende satsningen på forskning istedenfor å plukke ut studentene som den eneste gruppen som skal tråkkes dypere ned i tidsklemma mens lønnsmottakerne går tidligere hjem fra jobb.

Powered by Labrador CMS