Uakseptabelt av AUF

Publisert

Fakultetene ved Universitetet i Oslo har rett til å frykte at konsekvensene av kuttene kan bli mindre ressurskrevende undervisningsformer, færre valgmuligheter, mindre oppfølging av studentene samt færre midler til vikarer og sensorer. Det er uakseptabelt av nestleder i AUF, Eskil Pedersen, å legge skylden på Venstre for denne situasjonen, slik han gjorde i Universitas den 5. desember i fjor.

Regjeringen Bondevik II økte i sitt 2004-budsjett bevilgningene til universiteter og høyskoler med 1 144 millioner kroner. Det var dette sektoren selv hadde bedt om for å få til den økte studentoppfølgingen som Kvalitetsreformen la opp til. Stoltenberg-regjeringens bidrag så langt har vært å kutte disse bevilgningene.

Venstre la i 2005 frem et budsjett med en økt satsning på høyere utdanning og forskning. Dette valgte AUFs regjering å kutte fra dag én i regjering, og har gjort det siden. AUFs nestleder har ingenting å skryte av fra regjeringen sin på dette området. Jeg er sjokkert over at Pedersen ikke er så pinlig berørt over denne situasjonen at han velger å holde kjeft i stedet for å stille seg så laglig til hogs som dette.

Unge Venstre er glad for å høre at AUF endelig er begynt å bli opptatt av innholdet og kunnskapen i høyere utdanning. Når AUF sier de reagerer sterkt på kuttene, får vi håpe at de har muligheten til å gjøre noe med denne uutholdelige situasjonen vi andre har vært frustrert over lenge. Jeg er redd for at det blir med store ord og lite handling.

Powered by Labrador CMS