Aasland må ta grep

Publisert

I Universitas 23. februar stilles det spørsmål om den store veksten i antallet utenlandsstudenter i Norge kan skyldes at studiene i Norge er gratis. Jeg er enig med dem som peker på andre grunner til økningen så langt.

Det viktige er imidlertid at når Norge blir liggende som en «gratisøy», må både det enkelte studiested og Norge som kunnskapsnasjon følge nøye med på hvorfor de utenlandske studentene kommer til Norge. Vi må også følge nøye med på nivået på studentene.

Statsråd Tora Aasland bør sammen med universitetene utarbeide en strategi for hvordan vi vil at internasjonaliseringen skal utvikle seg, hva som vil være utfordringene og når varsellampene skal begynne å blinke. Det er enighet på Stortinget om at vi som kunnskapsnasjon vil gi gratis utdanning til alle. For å sikre at alle våre unge kommende studenter skal få det samme gode tilbudet, må vi ha en klar strategi for hvordan vi skal håndtere den internasjonale studentutvekslingen. Her har statsråden en klar oppgave som hun hittil har avvist, men som hun er nødt til å gripe fatt i.

Powered by Labrador CMS