Du vinner på utveksling

Utveksling kan gi deg kjærlighet og bygge karakteren

Publisert Sist oppdatert

At et forhold ikke tåler noen måneders fravær, er kanskje et tegn på at det ikke var ment å vare. Påstanden om at karakterene knuses, følges ikke opp med noe som kan ligne på en dokumentasjon. Kanskje desken har tatt seg noen friheter? Uansett: Jeg er skråsikker på at et utvekslingsopphold bygger karakteren.

[Les også: Grenseløs kjærlighet?](1)

Erasmus Impact Study fra 2014 viser at et Erasmusopphold har positiv effekt på studentenes jobbmuligheter. Internasjonal erfaring gjør at utvekslingsstudentene tilegner seg personlige egenskaper som gjør dem attraktive for arbeidsgivere, og det kan være liten tvil om at jobb og studieerfaringer fra andre land gjør oss mer fleksible som individer og mer kreative som tenkere.

Alle UiOs studieprogram skal legge til rette for utveksling som en del av utdanningen. Den 15. februar er fristen for å søke utveksling høsten 2016. Ikke la sjansen gå fra deg!

Og kjærligheten? Av de 75000 studentene som svarte i Erasmus Impact Study, hadde 27 % møtt sin livspartner gjennom utenlandsoppholdet. Dette fikk EU-kommisjonen til å beregne at Erasmusprogrammet hadde ført til over en million barnefødsler i perioden 1987-2014. Det ser vel ut til at utveksling skaper forhold, heller enn å bryte dem?

Det ordner seg nok.

Powered by Labrador CMS