Kom deg ut!

Publisert

Har du noen gang hatt lyst til å dra til Cape Town? Studere et semester i Shanghai? Er Calgary stedet for deg, eller frister kanskje Paris? Universitetet i Oslo har hundrevis av avtaler med universiteter i hele verden hvor studentene kan dra på utveksling. Som student ligger verden for dine føtter, du kan dra så å si hvor som helst i verden – og få støtte fra lånekassen samtidig.

Med dette i bakhodet skulle man tro utveksling var ekstremt utbredt blant studenter. Imidlertid er målet for Universitetet at kun 8 % av studentene drar på utveksling. Hva er grunnen til at dette tallet er så lavt? Burde ikke studentene storme knutepunktet og slåss om de beste studieplassene, bør det ikke være et mål at søknadsweb skal bryte sammen rett før fristen går ut 15. februar?

Det finnes like mange unnskyldninger for ikke å dra ut som det finnes utvekslingsavtaler på UiO. Imidlertid er disse nettopp det: Unnskyldninger. Det finnes steder du kan dra uten fly, svært mange avtaler inkluderer språkkurs i forkant av oppholdet og Norge er ikke det eneste landet som aktivt benytter seg av skilting. For å komme noen av disse unnskyldningene til livs arrangerer Studentparlamentet ved UiO Internasjonal uke fra 30. januar – 4. februar. Dette sammenfaller med fristen for å søke på utvekslingsavtaler, 15. februar, og universitetets egen utvekslingsmesse som avholdes fredag 3. februar. Aktuelle arrangementer er kontinental frokost på Villa Eika, der man kan få informasjon om ett aktuelt kontinent hver dag. I tillegg kan vi nevne bordtennisturneringen i regi av Radio Nova mandag 30. januar og jazzkonsert med gjesteartist fra utlandet fredag 3. februar.

Vi håper å sette søkelyset på mulighetene norske studenter har for å dra på utveksling, og ber deg se bort fra begrensningene. Det krever ikke mye, og resultatet kan være et av de beste semestrene i ditt liv.

Powered by Labrador CMS