Én av ti på tur

Publisert

Oppmeldingsfristen for å reise utenlands som en del av studiet på UiO er 15. februar. Mange studenter ønsker å reise ut, men dessverre er det få som gjennomfører dette. Hvorfor reiser så få ut når så mange vil? Vi stiller dette spørsmålet til UiO.

Vi ønsker at UiO setter seg som mål at minst 10 prosent av studentene velger et utenlandsopphold som en del av sine studier her. I dag, og til tidsfristen i morgen 15. februar, velger langt færre enn 10 prosent å reise ut. Informasjonen rundt dette er neppe avgjørende, vi tror at innsikt i mulighetene studentene har er allment kjent, men gjennomføringen av en utveksling er mindre tilgjengelig enn informasjonen om den.

Å legge mye tekst ut på internett er ikke en god nok løsning. Det trengs en mer hensiktsmessig administrativ tilrettelegging for studentene, slik studenten ønsker, og slik kan studentene ha nytte av administrasjonens hjelp. De som kjenner konsekvensene av utenlandsopphold best er administrasjonen. Det er også administrasjonen på UiO som er pålagt å tilrettelegge for internasjonalisering av studiene på UiO. Derfor er det viktig at UiO ikke skyver ansvaret over på studenten som ønsker å reise, men går i seg selv og søker nye løsninger og forsøker å fjerne gamle hindringer.

10 prosent skal ut til neste år, kan UiO følge opp dette?

Det er ønskelig at UiO kartlegger egne hinder og styrker administrasjonens muligheter for å tilrettelegge for utenlandsopphold. For å kunne arbeide målbevisst med dette må UiO åpent gå ut med egne ambisjoner, så lenge de ikke har egne ambisjoner får de få våre. 10 prosent skal ut til neste år, kan UiO følge opp dette?

Powered by Labrador CMS