Hvorfor skal du stemme på Høyre?

Norge har de økonomiske musklene som skal til for å satse på videreutvikling av et internasjonalt annerkjent kunnskapssamfunn, mener Ine Eriksen Søreide og Stian Berger Røsland (Høyre).

Publisert

Oslo skal være Norges beste studentby, en by hvor kunnskap, forskning og utvikling prioriteres. Gode universiteter trenger gode samarbeidspartnere som velger å bruke ressurser, energi og tid på å trekke i samme retning.

Norge vil ikke være konkurransedyktig på pris, men vi kan være konkurransedyktig på kunnskap. I dag er det kun enkelte norske universitets- og høyskolemiljøer som kan hevde seg i toppen internasjonalt. Dessverre ligger de fleste norske institusjoner samlet sett lavt på internasjonale rangeringer. Norge har i dag en unik posisjon til å videreutvikle vårt kunnskapssamfunn. Vi har de økonomiske musklene som skal til for å satse, men dessverre mangler dagens regjering visjoner for høyere utdanning.

Høyre vil at norske universiteter skal være attraktive samarbeidspartnere internasjonalt. En måte å få dette til er å øke grunnfinansieringen til utdanningsinstitusjonene. Da vil fagmiljøene styrkes, og undervisning og forskning vil følge hånd i hånd. I motsetning til regjeringen vet vi nemlig at akademia skal være mer enn halvfulle lesesaler og kule cafeer. Universitetet skal være et sted å studere – et sted hvor de kloke hodene skal løse de utfordringer Norge vil møte i fremtiden.

For at studenter skal ha tid til å løse morgendagens utfordringer, må studiehverdagen tilrettelegges bedre. Oppgavene blir ikke gjort når man lurer på hvor man skal bo, eller hvordan man skal ha tid til å jobbe i altfor mange timer ved siden av studiene. Vi ønsker derfor å bygge 2000-3000 nye studentboliger hvert år. Særlig i de store universitetsbyene. Studiestøtten må også økes, slik at deltidsjobben blir et ønske og ikke en byrde i studiehverdagen.

Undervisning, forskning, høyere studiekvalitet og en bedre studentvelferd er kjernen i Høyres politikk for høyere utdanning. Høyre har flere ambisjoner og flere tiltak for å bedre din studiehverdag. Vi skal sørge for at ditt kloke hode settes som en viktig prioritering de neste fire årene! Godt valg!

Powered by Labrador CMS