Miljø først, allianser etterpå

Leder i Oslo Grønne Studenter, Geir Storli Jensen, svarer på kritikk fra Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen

Publisert

I en leder i Klassekampen forrige uke skriver redaktør Bjørgulv Braanen at Miljøpartiet De Grønnes opptur på meningsmålingene kan føre til en dårligere miljøpolitikk fordi vi ikke er villige til å svelge kameler for å samarbeide med de store partiene. Med det stiller han seg i rekken av folk som ikke har forstått vår blokkuavhengighet.

Ved å holde oss uavhengige av blokkene før valget har Miljøpartiet De Grønne, i motsetning til de andre småpartiene, stått fritt til å kritisere Ap og Høyres horrible klimapolitikk. Det har gjort at klima har blitt satt på dagsordenen i valgkampen, noe verken partistrategene eller media hadde trodd for bare noen uker siden. Braanen påstår at De Grønne ikke vil inngå allianser på Stortinget, men bare markere standpunkt. Vi er ikke villige til å støtte en Frp-regjering, men med unntak av det stiller vi oss helt motsatt av hva Braanen påstår. Miljøpartiet De Grønne er så grunnleggende opptatt av å hindre skadelige klimaendringer at vi er villige til å samarbeide med dem som vil føre den beste klimapolitikken, uavhengig av partifarge.

Braanen skriver deretter at De Grønne kan ødelegge den lille muligheten Ap, SV og Sp har for å beholde makten. Hvis vi skulle komme til å velge Erna over Jens så ville det vært fordi vi fikk bedre gjennomslag for vår klima- og miljøpolitikk på den måten. Dersom de rød-grønne er redde for at MDG vil innsette Erna Solberg som statsminister har de virkelig lite tro på sin egen klima- og miljøpolitikk.

Hvis du virkelig tror på at det rødgrønne alternativets klima- og miljøpolitikk er bedre enn de blå sin, da burde du ikke være bekymret. De Grønne stjeler nemlig like mange velgere fra både Venstre og KrF som fra SV i målingene, samtidig som vi mobiliserer mange nye miljøvelgere fra sofaen. Og om Erna likevel skulle tilby en bedre miljø- og klimapolitikk enn det SV klarer å få Jens med på – ja, da burde du være glad for at De Grønne finnes og gjør det riktige valget.

Powered by Labrador CMS