Håper på ny tillit

Publisert

Som vist til i artikkelen om listenes fravær i Studentparlamentet og leserbrev i forrige utgave av Universitas, har vi i Liberal liste i år delt «fraværsførsteplassen» med Venstrealliansen. Dette er selvfølgelig svært uheldig. Her kommer en forklaring, og deretter en redegjørelse for hva som har blitt gjort for å bedre situasjonen.

Grunnen til vårt høye fravær var at periodens liste ble satt sammen på en uheldig måte. Mange av listens medlemmer ble resirkulert fra året før. Det viste seg fort at listens medlemmer var svært opptatte med studier og andre ansvar. Dette gjorde det vanskelig å skaffe en fast vara for Kjartan Almenning, som var ferdig med utdanning og ute i jobb da det første ordinære Studentparlamentsmøtet gikk av stabelen, som igjen førte til at jeg i størsteparten av perioden var Liberal listes eneste møtende representant.

Samtlige av listens 18 andre kandidater har blitt kontaktet direkte av meg, og har bekreftet at de ønsker å stille

Da listen skulle settes sammen i år, valgte jeg derfor å ta hovedansvaret for å få tak i navn selv. Prosessen med å samle inn navn til listen ble dermed ganske forskjellig fra fjorårets. For det første har samtlige av listens 18 andre kandidater blitt kontaktet direkte av meg, og har bekreftet at de ønsker å stille. For det andre har jeg gått aktivt inn for å skape en større selvstendighet i listen. Liberal liste har nemlig hatt et forholdsvis lavt selvstendig aktivitetsnivå de siste årene, i stor grad på grunn av svært nære bånd til Venstre og Unge Venstre. Jeg har derfor hanket inn kandidater utenfra, som blant annet har ført til at 4 av 9 kumulerte plasser nå besittes av liberale personer uten forutgående tilknytning til Venstre. Samtlige 8 kandidater under meg har også avtale med meg om at de skal tilkalles dersom en plass må fylles. Den nye listen tangerte allerede på tirsdag aktivitetsnivået til listen for inneværende periode, og det har blitt lagt planer for interne møter og aktiviteter utover høsten.

Vi håper derfor på ny tillit blant studentene, og ser frem til en mer aktiv tid i Liberal liste.

Powered by Labrador CMS