Forutsigbarhet og gjennomslagskraft

Publisert

«Det er synd at Ulsrud kommer med påstander uten rot i virkeligheten, framfor at vi kan diskutere hva listene faktisk står for.»

Leder av Samfunnsvitenskapelig Fakultetsliste, Knut Ulsrud, var ute i Universitas i et forsøk på å «korrigere bildet» av fakultetslistene som apolitiske. Ifølge Ulsrud vil listene med et tydelig ideologisk standpunkt, inkludert Sosialdemokratene, fange studentpolitikken i «ideologiske konflikter». Det er synd at Ulsrud kommer med påstander uten rot i virkeligheten, framfor at vi kan diskutere hva listene faktisk står for.

Vi fra de politiske listene er tydelige på hva vi skal jobbe med og hva vår virkelighetsoppfatning er. Hva er SV-listas grunnverdier? Personlig mener jeg det er bedre å vite med sikkerhet at en stemme til Blå liste gir mer nyliberale meninger i Studentparlamentet og at en stemme til Venstrealliansen er en stemme til sosialismen, enn at SV-lista vil jobbe for «det beste for studentene». Er vi ikke alle enige i målene, mens forskjellene går på midlene, som SV-lista har unnlatt å definere. Er det tilfeldig at Ulsrud ikke nevner en eneste sak SV-lista er for? Vil det svekke deres «pragmatiske linje»?

En kan bare spekulere i hvor SV-listas kandidater vil stille seg i spørsmål som ikke er definert i valgprogrammet. Å stemme på Sosialdemokratene sikrer at dine tillitsvalgte faktisk jobber for dine saker. Det er fristende å be Ulsrud redegjøre for hvilke saker de aktivt har jobbet for i Studentparlamentet det foregående året og hvorfor de inkluderer allerede vedtatte saker i valgprogrammet. Kanskje den såkalte pragmatiske linja mer er en oppskrift på handlingslammelse enn den gir fleksibilitet og handlingskraft?

Sosialdemokratene er partipolitiske uavhengige. Vi er en mangfoldig og dimensjonert gruppe mennesker med felles ideologi. Vi har mennesker fra alle fakulteter, fra alle landsdeler, fra store studentforeninger og fra mange organisasjoner. Alle på vår liste har tatt standpunkt, så det er lett å ansvarliggjøre våre kandidater. Å stille våre representanter til ansvar er det som skiller et velfungerende demokrati fra kaos.

En stemme til Sosialdemokratene er en stemme til engasjerte og handlekraftige studenter som vil la deg bruke PC på eksamen, styrke studentforeninger, utvide og effektivisere SiOs helsetjeneste og mye, mye mer. Still opp, si oss hva du mener, og hva du ønsker at vi skal gjøre for deg.

Powered by Labrador CMS