Hvem fortjener din stemme?

Publisert

Det er valgtid, og åtte lister skal kjempe om din stemme for å få lov til å sitte i Studentparlamentet og kjempe for at deres politikk blir Studentparlamentets politikk. Kampsakene og politikken til den enkelte lista kan du lese utførlig om i valgbilaget, infomateriellet til enkeltlistene eller på Studentparlamentets hjemmesider. Av vesentlig betydning for hva man får gjennomslag for, er antall representanter listene får valgt inn. Videre er det også viktig at de representantene listene får valgt inn, faktisk møter opp på møtene for å kjempe gjennom sin politikk.

Gjennomsnittlig har forfallet vært på 22, 8%. Forskjellene er likevel store. Av referatene fra møtene – som er tilgjengelige på Studentparlamentets hjemmesider – kan man lese hvem som har vært tilstede på hvert møte. Det er bare to lister som har mindre enn ti prosent forfall. Dette er HF-lista og Realistlista, med henholdsvis 4%, 2% og 9,4% forfall. Med to unntak begrenser forfallet seg til gjennomsnittet. De to unntakene er Venstrealliansen og Liberal liste, begge med et forfall på 43, 8 %. Liberal liste har bare to representanter, og det er besynderlig å se at de ikke klarer å fylle de to plassene de har tilfredstillende.

«Venstrealliansen har ikke vært fulltallige på et eneste studentparlamentsmøte siden mai 2009.»

Mer besynderlig er det med Venstrealliansen, som med seks representanter, er den største fraksjonen i Studentparlamentet. Dette er heller ikke første perioden deres med dårlig oppmøte. I forrige periode var de også seks representanter, og forfallet deres var eksakt like stort. Da toppet det seg med at lista stilte med én representant på siste møte. Faktisk så har ikke Venstrealliansen vært fulltallige på et eneste studentparlamentsmøte siden mai 2009. De er flinke til å mobilisere folk til å delta under valget, og de vil sikkert prege valgdagene på Blindern med en tydelig profil. Hva kommer det seg av at mobiliseringen dabber av straks valgurnene stenger?

Det er viktig at studenter bruker stemmeretten sin under valget frem til 12. april. Men bruk stemmen din på de listene som gjør seg fortjent til det.

Powered by Labrador CMS